La Rambla d'Aragó tindrà una vorera més ampla i més espai verd

REDACCIÓ
Publicat: 
09-11-2022
Actualitzat: 09-11-2022 9:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • La Rambla d'Aragó tindrà una vorera més ampla i més espai verd
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • En marxa la reforma de la Rambla d'Aragó que tindrà una vorera més ampla i més espai verd
  Peu de foto: 
  Mario Gascón / Ajuntament de Lleida
 • En marxa la reforma de la Rambla d'Aragó que tindrà una vorera més ampla i més espai verd
  Peu de foto: 
  Mario Gascón / Ajuntament de Lleida
 • En marxa la reforma de la Rambla d'Aragó que tindrà una vorera més ampla i més espai verd
  Peu de foto: 
  Mario Gascón / Ajuntament de Lleida
 • En marxa la reforma de la Rambla d'Aragó que tindrà una vorera més ampla i més espai verd
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat aquesta setmana les obres de remodelació d'una de les principals artèries urbanes de la ciutat, com és la Rambla d'Aragó, amb un projecte que permetrà ampliar la vorera i guanyar espais verds, gràcies a la inversió d'1.175.539 euros finançada amb fons europeus Next Generation.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, han visitat avui els treballs acompanyats del subdelegat del govern de l'Estat, José Crespín, i han destacat el gran abast d'aquesta obra, que estarà acabada cap al mes de març, i la resta d'actuacions que es financen amb fons europeus i també s'iniciaran ben aviat.

"Crec sincerament que estem obrint un període d'obres i transformacions que generarà unes molèsties i incomoditats, però que permetran renovar molts aspectes de la nostra vida quotidiana", ha afirmat Pueyo, qui ha destacat també que aquesta obra permetrà canviar el perfil i els usos que es fan de la Rambla d'Aragó, que passarà a ser "un espai més amable, segur i còmode per a la ciutadania".

Postius ha assenyalat que aquesta obra forma part d'una convocatòria orientada a la implantació de Zones de Baixes Emissions, per la qual la Paeria va obtenir més de 6 milions d'euros i que té com a objectiu "pacificar carrers, ampliar les zones de vianants i en definitiva contribuir des del punt de vista de l'urbanisme a tenir ciutats més amables, amb menys contaminació". "Demanem paciència a tots i totes, és evident que les obres sempre porten inconvenients, però representarà un gran guany per tota aquesta zona, que no només hi passen molts vehicles, sinó també molts vianants", ha afegit Postius.

El subdelegat de l'Estat ha apuntat, per la seva banda, que "aquest és l'inici de l'execució de la primera obra a la ciutat de Lleida que serà finançada pels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència impulsat pel ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a descarbonitzar i digitalitzar la mobilitat amb una dotació de mil milions d'euros". "Han estat seleccionats 650 projectes de tota Espanya de 170 municipis i Lleida n'és un", ha indicat.

Abast de l'actuació

L'obra consisteix en l'ampliació de la vorera de la Rambla d'Aragó del costat de la universitat, que guanya una amplada de quatre metres i mig, per un total de més de vuit metres, millorant l'accessibilitat per als vianants. També s'aprofita per implantar noves zones verdes i espais de descans i gaudi, com una petita plaça amb jocs infantils a l'espai on ara hi ha un carril d'enllaç amb el carrer Lluís Companys, al costat de la font. Per tal de poder construir el carril bicicleta sobre la calçada i permetre aquest guany d'espai per al pas dels vianants s'elimina l'espai d'aparcament en aquest costat de la rambla. A l'altra banda, en sentit cap a Ricard Viñes, l'estacionament passarà de bateria a filera.

Les obres formen part del projecte "Nous eixos de vianants, bicicletes i transport públic als eixos bàsics de la ZBE", adjudicat a l'empresa Sorigué i amb un període d'execució de cinc mesos.

Alteracions del trànsit

Durant el desenvolupament dels treballs, es fan necessàries algunes restriccions al trànsit. Així, tot el tram de la Rambla des de la plaça de Catalunya fins a la cruïlla de Ramon i Cajal tindrà dos carrils de pujada i dos carrils de baixada.

Els vehicles no podran tampoc temporalment fer el gir a l'esquerra cap al carrer Bisbe Messeguer, sinó que hauran d'accedir-hi donant el tomb pel carrer Governador Montcada. També s'elimina un altre gir a l'esquerra, el la font de la plaça Catalunya per tornar en direcció a Balmes. Aquest canvi de sentit caldrà fer-lo ara pels carrers Acadèmia i Lluís Companys, però després de les obres es recuperarà amb una nova illeta viària al costat de la font.

Les actuacions també comportaran reubicar les parades d'autobús de pujada i de baixada i desplaçar el carril bici a l'altre costat de la rambla, a la banda de la Biblioteca Pública. En aquest sentit, Postius ha indicat que el carril bici provisional s'implementarà aquesta mateixa setmana i ha demanat paciència als usuaris.

Comparteix

També t'interessarà