La remodelació i ampliació del CAP de Tàrrega superarà els 4 MEUR

REDACCIÓ
Publicat: 
09-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La remodelació i ampliació del CAP de Tàrrega superarà els 4 MEUR
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Tàrrega

Les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Tàrrega sortiran a licitació durant la tardor vinent. Així ho ha anunciat avui l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú en una entrevista a l’emissora municipal Ràdio Tàrrega. La primera edil també ha explicat que la redacció del projecte constructiu s’ha enllestit amb retard davant la necessitat d’actualitzar-lo en previsió de l’alça generalitzada dels preus, calculada en un 30%. En aquest sentit, el cost d’execució del projecte ascendirà finalment a més de quatre milions d’euros. El següent tràmit serà l’aprovació d’un nou conveni ja consensuat entre les quatre parts implicades, o sigui el Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Tàrrega (en el cas del consistori targarí, l’acord rebrà llum verda en la sessió del Ple del proper 30 de juny). Posteriorment sortirien a licitació els treballs d’execució.

“La remodelació i modernització del CAP és un dels projectes que més urgeixen a la nostra ciutat”, ha afirmat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. “La inversió suposarà un important reforç de l’atenció sanitària com a servei bàsic i per això hem treballat per assolir un ple consens entre tots els agents implicats i adaptar el projecte a les noves necessitats”, ha afegit. El nou conveni contempla l’increment de preus de l’execució del projecte, cost que assumirà en la seva integritat la Diputació de Lleida. El projecte redactat fixa la reestructuració de part de l’edificació existent per modernitzar i ampliar les instal·lacions actuals amb més consultes per l’atenció primària i especialitats mèdiques i altres serveis sanitaris que ofereix CatSalut mitjançant els seus proveïdors, essencialment l’Institut Català de la Salut, donar cabuda fonamentalment al Servei d’Urgències i tot el que fa referència a salut mental infantil i d’adults, millor condicionament d’espais per l’atenció d’emergències i drogodependències lligades a la salut mental i adequació i urbanització de l’aparcament i zona verda. L’actual edifici del CAP de Tàrrega fou inaugurat l’any 1992.

Construcció de l'Hospital d'Atenció Intermèdia

En paral·lel, també resta pendent la construcció de l’Hospital d’Atenció Intermèdia de Tàrrega per part del Departament de Salut, que es troba a l’espera de rebre els ajuts Next Generation de la Unió Europea per finançar la construcció d’aquest equipament. La nova infraestructura, que es construiria als terrenys situats al costat del CAP, permetria atendre pacients de mitjana i llarga estada i d’altres amb necessitats de cures pal·liatives. Per fer-lo realitat, l’Ajuntament de Tàrrega cedirà 10.000 metres quadrats de terreny. És previst que el futur Hospital d’Atenció Intermèdia de Tàrrega tingui 110 llits repartits entre mitjana i llarga estada, i 25 places com a Centre de Dia pel tractament de malalties cròniques, rehabilitació i cures pal·liatives. L’edifici estaria connectat amb el CAP mitjançant les obres d’ampliació del centre sanitari

Comparteix

També t'interessarà