La Ruta de la Tapa torna a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
06-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Ruta de la Tapa torna a Lleida
    Peu de foto: 
    Mario Gascón (Ajuntament de Lleida)

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, la Ruta de la Tapa tornarà a celebrar-se a Lleida, en la seva sisena edició, que comptarà amb la participació de 45 establiments d'hostaleria i 12 comerços de la ciutat.

L'esdeveniment s'ha presentat aquest matí en un acte que ha tingut lloc al centre de producció de Cervezas San Miguel a Lleida, amb la participació dels representants dels establiments implicats, que, apadrinats pels cuiners Joel Castanyé (La Boscana) i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres), han presentat una mostra de les tapes que presenten per aquest esdeveniment i que participaran en el concurs per escollir la Millor Tapa 2022.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha assistit a l'esdeveniment i ha destacat la importància del sector hostaler i la seva implicació amb la ciutat. "Som molt conscients d'allò que ha passat en aquests dos anys, però és cert que, a mesura que la restauració, l'hostaleria, els bars i els terrasses han anat recuperant l'espai, ha estat un termòmetre de la vitalitat de la ciutat. Estem convençuts que l'hostaleria, la restauració i el comerç constitueixen la xarxa que dona vida a la ciutat. Vull reiterar el meu desig que aquest esdeveniment vagi molt bé i el meu agraïment per la implicació del sector amb la ciutat", ha afirmat Pueyo.

La Ruta de la Tapa forma part de la campanya 'Ciutats Magnífiques 2022' de Cervezas San Miguel, que convida als lleidatans a redescobrir i donar suport a l'hostaleria i els comerços de la ciutat. Óscar Latorre, director regional d'Hostaleria Nord-est de Mahou San Miguel, ha destacat la implicació de la marca amb Lleida des de la seva arribada a la ciutat el 1957 i ha agraït la col·laboració dels hostalers per recuperar aquesta activitat.

La VI Ruta de la Tapa tindrà lloc del 9 de setembre al 9 d'octubre, de dijous a diumenge, i organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i Cervezas San Miguel.

Cada local ha dissenyat una tapa per a l'ocasió amb la col·laboració d'un assessor gastronòmic i un jurat especialitzat serà l'encarregat d'escollir la Millor Tapa 2022. La proposta guanyadora s'emportarà 1.000 euros, la situada en segona posició, 500 euros, i també hi haurà un tercer premi de 500 euros per a la tapa que guany per votació popular a la webwww.estamosdetapas.com. Els consumidors més grans de 18 anys podran valorar les tapes que es presenten a concurs, puntuant-les de l'1 al 5. Els hostalers, a més, també rebran un diploma acreditatiu per haver participat.

L'acte de presentació ha comptat també amb la participació del tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Paco Cerdà, del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació, Carles Gibert i de Josep Castellarnau, president de la Federació Hostaleria de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà