La Sala Marsà de Tàrrega acull fins al 16 de maig una exposició de l'artista Josep Minguell

REDACCIÓ
25-04-2021
  • La Sala Marsà de Tàrrega acull fins al 16 de maig una exposició de l'artista Josep Minguell

Un dels noms propis targarins del cicle de Sant Jordi 2021 a Tàrrega és el pintor Josep Minguell, que exhibeix a la Sala Marsà (Carrer de la Vilanova) una síntesi del seu destacat treball internacional com a muralista. La mostra, "Crònica d'un pintor de frescos · Tàrrega – Florència", complementa el seu llibre del mateix títol publicat recentment. El públic pot reviure, per exemple, les vivències de l’artista pintant dalt les bastides els espectaculars murals que decoren l’Església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega. Una experiència que Minguell relaciona amb la descoberta de les discutides pintures de la cúpula de la catedral de Florència. Una magnífica oportunitat per recórrer les obres d'un creador singular, un dels màxims exponents internacionals de la pintura al fresc.

L'exposició, inaugurada el passat dijous 22 d'abril, romandrà oberta fins al proper 16 de maig. El regidor de Cultura, Carlos Vílchez, acompanyà Josep Minguell en l'acte inaugural de la mostra, posant altre cop de relleu el suport del consistori als creadors artístics del territori.

Josep Minguell és Doctor en Belles Arts i especialista en pintura al fresc. Ha combinat la pràctica artística i la recerca col·laborat amb universitats de Tokio, Hawaii, Florència, Barcelona o Madrid. Entre les seves obres de pintura al fresc destaquen els murals realitzats al temple de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, el Palau de la Diputació de Lleida o les esglésies de l’Espluga Calba, el Carme de Sant Joan Despí, Sant Joan de Reus o la Mare de Déu del Port de Barcelona.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta