La Segarra invertirà el PUOSC en la xarxa de proveïment

X. SANTESMASSES
25-10-2019
  • La Segarra invertirà el PUOSC en la xarxa de proveïment

El consell de la Segarra destinarà tot el PUOSC comarcal, 250.000 euros, a millores a la xarxa de proveïment d’aigua. Dimecres ho van ratificar els alcaldes i la setmana que ve haurà d’aprovar-ho el consell en ple.

El projecte suma la renovació de 5 quilòmetres de conducció obsoleta entre les Oluges i Ferran, la substitució de 17 km de canonada des de la potabilitzadora, i 194.000 euros que són el 15% que falta per poder afrontar la connexió entre el Segarra Garrigues i la potabilitzadora comarcal.

La proposta va comptar amb el vot en contra de l’alcalde de Talavera, Ramon Trullols, que es nega al fet que la part sud de la comarca hagi de continuar connectada al Canal d’Urgell. El ple va avalar la pujada del preu de la recollida de residus en un 4 per cent. Fins ara era de 116,6 euros anuals per habitatge i passarà a costar 121,2 euros.

Segons el president del consell, Francesc Lluch, l’increment està justificat per l’ampliació del servei recollida porta a porta i per disposar d’un romanent de tresoreria de 16.000 euros per fer-se càrrec d’imprevistos. Els tècnics de serveis socials van presentar el Pla d’Acció Comunitària Inclusiva 2019-2023 i el Banc de Productes de Suport per a persones dependents. L’alcalde de Sant Guim de la Plana, Josep Llobet, va exigir al president que demanés disculpes perquè a l’acte de constitució del consell al juliol, “quan encara no era president”, fes que es personessin els Mossos per por que Llobet boicotegés l’acte.

Llobet va manifestar que aquella jornada ni tan sols era a la Segarra.

Per la seua banda, Francesc Lluch va negar haver sol·licitat la presència dels Mossos d’Esquadra. La queixa de Llobet va pujar de to i la presidenta del consell d’alcaldes, Imma Secanell, el va amenaçar de suspendre la sessió. Els alcaldes van donar suport a la moció del Pla d’Urgell per exigir millores a l’A-2.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?