La Seu d’Urgell acull l’11è Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català

REDACCIÓ
Publicat: 
27-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Seu d’Urgell acull l’11è Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català

Aquest pròxim dissabte 30 d’octubre, de deu del matí a una del migdia, tindrà lloc al terreny de sorra annex al pàrquing del Dr. Peiró de la Seu d’Urgell l’11è Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català.

La celebració d’aquest concurs té la voluntat de millorar la raça de cavall de muntanya del Pirineu, així com la seva aptitud càrnia i cenyir-se al patró morfològic per augmentar la seva resistència a la vida en llibertat en terrenys abruptes, facilitat al part, aploms i fomentar les capes de pèl (negre, alatzà i castany).

En aquest concurs hi prendran part les categories següents:

  • Sobranya (femelles nascudes durant el 2020).
  • Sobranys (mascles nascuts durant el 2020).
  • Terçones (femelles de fins a dos anys i mig).
  • Terçons (mascles de fins a dos anys i mig).
  • Parella (euga amb pollí, sense límit d'edat).
  • Semental (mascles sense límit d'edat).

Dels 16 ramaders de l’Alt Urgell membres de l’associació participaran en aquest certamen comarcal un total de 6 procedents de les poblacions de Bescaran, Civís, Arcavell, Estamariu i Alàs. Val a dir que en aquesta època de l’any encara hi ha força bestiar a dalt les muntanyes i no tothom disposa de les mateixes infraestructures de maneig. A més, pels animals i ramaders suposa un “trasbals” baixar al concurs.

Concurs Nacional

Els animals guanyadors de les diferents categories podran participar al Concurs Nacional que se celebrarà a Vilaller (Alta Ribagorça) el proper dia 20 de novembre, on competiran amb els animals guanyadors de la resta de concursos comarcals celebrats a les comarques del Pirineu.

El proper any se celebrarà a la Seu d’Urgell el XIVè Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català amb la participació d’animals de Cerdanya, Alta Ribagorça, Ripollès, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d'Aran i Alt Urgell.

Comparteix

També t'interessarà