La Seu d'Urgell fa aquest mes una prova pilot per als Special Olympics amb 600 esportistes

REDACCIÓ
12-10-2017
  • La Seu d'Urgell fa aquest mes una prova pilot per als Special Olympics amb 600 esportistes

Els Jocs Special Olympics 2018 ja han iniciat el seu camí a la Seu d’Urgell. Abans, els dies 21 i 22 d’aquest mes, se celebrarà a tall de prova pilot l’esdeveniment Territori Special, en el qual participaran més de 600 esportistes amb discapacitat intel·lectual entre les seus de la capital de l’Alt Urgell i Andorra.

La presentació va tenir lloc a la Sala Sant Domènec dimarts passat –encara que va transcendir ahir–, i durant l’acte es va fer una crida a sumar voluntaris de cara a l’organització dels Jocs el 2018, però que tindran la primera oportunitat de col·laborar la setmana que ve a Territori Special.

En aquest esdeveniment, seran més de cent seixanta els voluntaris que es repartiran entre les dos seus i, en aquest sentit, la voluntària número 1, que és la piragüista Núria Vilarrubla, va assenyalar que l’esport li aporta “grans lliçons cada dia”, com per exemple que “les dificultats són una part indispensable de la vida”. Per això, Vilarrubla considera que aquesta competició “servirà per compartir els valors de l’esport i emocionar-nos amb les lliçons que imparteixen els esportistes que hi participaran”.

El Territori Special concentrarà en un cap de setmana diferents campionats de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual i altres activitats paral·leles, com exhibicions esportives i el programa Young Athletes, destinat als petits esportistes dels Special Olympics.

En el Territori Special, hi haurà esportistes de Catalunya, Castella-la Manxa, Aragó, Mònaco i Andorra. El president dels Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, es va referir als valors de l’esport com una manera ideal de facilitar la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual i va animar a “disfrutar del viatge que ens portarà cap als Jocs Special Olympics el 2018”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta