La Seu ja vibra amb la Copa

CYNTHIA SANS
Publicat: 
05-09-2018
Actualitzat: 05-09-2018 10:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Seu ja vibra amb la Copa
  • La Seu ja vibra amb la Copa
  • La Seu ja vibra amb la Copa

L’equip espanyol de piragüisme afronta la cinquena i última prova de la Copa del Món d’eslàlom a la Seu, que es disputarà entre divendres i diumenge, com un “punt de referència” per “encarar el Mundial del 2019”, que serà “molt important de cara als Jocs Olímpics de Tòquio el 2020”. Ho va dir ahir el seleccionador del combinat estatal, Guillermo Díez-Canedo, que va afegir que el combinat estatal compta amb “molt potencial”.

Díez-Canedo va ser acompanyat per la campiona olímpica Maialen Chourraut, el doble campió d’Europa K1 i C1 júnior i campió del món júnior en C1 Miquel Travé, i la guanyadora de diferents proves de la Copa del Món en C1 Núria Vilarrubla. Chourraut va explicar que “aquest estiu estic intentant trobar a contrarellotge aquella Maialen ràpida que he estat en altres competicions”.

L’urgellenc Miquel Travé va explicar que competir a casa després d’haver aconseguit grans èxits recentment és “motivador, però alhora una gran pressió indirecta per tot el que la gent espera de tu”. Núria Vilarrubla, per la seua banda, va assegurar que competir a casa “és un estímul molt agradable”, però que “haurem de lluitar fins a l’últim moment per arribar a la final i treballar per una de les medalles”.

D’altra banda, aquesta prova de la Copa del Món farà que s’ocupin entre el 80 i el 90 per cent de les places hoteleres de la ciutat. Són xifres facilitades pel president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell (AHAU), Miquel Àngel Sánchez, que ahir destacava “la importància per a l’economia de la ciutat” que “les diferents administracions locals i catalanes” segueixin apostant per portar fins a la capital de l’Alt Urgell esdeveniments d’aquest tipus. La majoria de palistes i acompanyants ja van arribar diumenge passat. De fet, “l’impacte no és només positiu per als hotels”, va opinar Sánchez, “el públic estranger que viatja fins a la Seu també s’allotja en apartaments turístics i compra als comerços”. Des de l’associació calculen que les més de set-centes persones allotjades (417 palistes de 41 països, a part d’equips tècnics), deixaran una mitjana de 65 euros diaris de manutenció, la qual cosa representa més de 300.000 euros. L’impacte econòmic global per a la Seu d’Urgell, encara que ningú s’atreveix a donar xifres, podria atansar-se al milió d’euros.

La competició pròpiament dita començarà aquest divendres, però demà dijous tindrà lloc la cerimònia d’obertura amb les delegacions participants a la plaça dels Oms, a partir de les 20.00 hores.

Comparteix

També t'interessarà