La Seu ofereix accés gratuït a la piscina municipal a col·lectius vulnerables durant l'onada de calor

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
11-07-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Seu ofereix accés gratuït a la piscina municipal a col·lectius vulnerables durant l'onada de calor
    Peu de foto: 
    Foto Albert Lijarcio (ACN)
  • La Seu ofereix accés gratuït a la piscina municipal a col·lectius vulnerables durant l'onada de calor
    Peu de foto: 
    Foto Albert Lijarcio (ACN)

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ofereix, des d'aquest dimarts i fins que s'allargui aquest episodi de calor extrema, l'accés gratuït a la piscina municipal als col·lectius més vulnerables. Així, la mesura s'aplica a infants fins a 12 anys, que han d'anar acompanyats d'un adult i aquest ha d'adquirir l'entrada a la instal·lació, i a les persones majors de 65 anys. La iniciativa es posa en marxa d'acord amb els avisos que emet el Servei Meteorològic de Catalunya, amb la idea de protegir els col·lectius que poden patir unes conseqüències pitjors davant la pujada de temperatures. L'accés a la piscina està permès fins a completar el seu aforament i tots els beneficiaris han de mostrar un document d'identitat on figuri la seva data de naixement.

Alerta per calor molt intensa a Ponent i arreu de Catalunya
Peu de foto: 
Foto Laia Mariné (ACN)

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Bàrbara Romeu, ha reconegut que tot i que la situació més "ideal" seria que la piscina estigués oberta a tothom de forma gratuïta en episodis de calor extrema, la mesura permet controlar l'aforament de la instal·lació. Així, ha destacat que el servei permet garantir que els col·lectius més vulnerables estiguin "més segurs i refrescats".

Romeu també ha explicat que el nou equip de govern vol posar sobre la taula més mesures per ajudar a la població a fer front als pics de pujada de temperatura, tenint en compte que els efectes del canvi climàtic estan comportant uns estius més calorosos a la capital alturgellenca.

Comparteix

També t'interessarà