La Seu ratifica 19 milions per al 2020 i prima habitatge social i equipaments

MARÍA MOLINA
31-12-2019
  • La Seu ratifica 19 milions per al 2020 i prima habitatge social i equipaments

El ple de l’ajuntament de la Seu va aprovar ahir el pressupost del 2020 que ascendeix 18,9 milions d’euros si se sumen les partides destinades a la societat municipal d’Habitatge i Urbanisme La Seu (HIULS), de gairebé 1,5 milions; el parc del Segre, d’1,5 milions més, i Turisme Seu, de 67.000 euros. L’alcalde, Jordi Fàbrega (JxCat), va remarcar que un dels objectius és millorar el parc de pisos de lloguer social i assequible per afrontar el problema d’accés a l’habitatge. També busquen avançar pel que fa a mesures de sostenibilitat i estalvi energètic i apostar per la dinamització econòmica i la millora de les infraestructures i equipaments de la capital.

Pel que respecta a les polítiques d’habitatge s’incorporarà personal del consistori i es destinaran 150.000 euros al programa de rehabilitació de pisos buits destinats a lloguer. Les inversions ascendeixen a 3,3 milions d’euros destinats, en part, a la reforma integral de la biblioteca Sant Agustí, l’ampliació i millora de la zona d’autocaravanes, el nou consultori sanitari de Castellciutat, la construcció del futur campus universitari per al Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (INEFC), i l’estudi per a futurs pisos tutelats i places de residència per a la tercera edat, entre altres.

Es destinen 350.000 euros per a reformes a la via pública així com per a la creació de camins escolars segurs. S’ha de recordar que aquest any s’ha funcionat amb el pressupost del 2018, que es va prorrogar al no haver pogut aprovar-se el d’aquest any per falta de acord polític.

Segons l’edil d’Hisenda, Francesc Viaplana, “aquests són uns pressupostos que van a l’alça, sobretot en la inversió”, una opinió que no comparteix la CUP, a l’oposició, que els titlla de “continuistes” (vegeu SEGRE del 28).

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta