La Seu Vella de Lleida acull la 8a Cursa Rotària d'Orientació

REDACCIÓ
19-05-2022
  • La Seu Vella de Lleida acull la 8a Cursa Rotària d'Orientació
    Peu de foto: 
    Foto Rosa S.
  • La Seu Vella de Lleida acull la 8a Cursa Rotària d'Orientació

El Rotary Club de Lleida va col·laborar amb el Club Senglar-O i les federacions Catalana i Aragonesa de Curses d'Orientació i va tornar a organitzar la que va ser la 8a edició de la seva tradicional Cursa Rotària d’Orientació al Turó de la Seu Vella de Lleida els passats 14 i 15 de maig. Es tracta d'una prova popular, original, divertida, familiar i solidària amb el projecte d’adaptació d’un espai de descans (office) pels pares i familiars dels nadons prematurs de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

El Club Senglar-O, adscrit a la Federació Catalana d'Orientació, i el Rotary Club de Lleida, en col·laboració amb la Federació Aragonesa d'Orientació, van organitzar proves de competició de les federacions Catalana i Aragonesa corresponents a la quarta prova del calendari d'Orientació a Peu a Aragó d'aquesta temporada 2021, al Campionat d'Aragó de Distància Esprint, a la Copa Catalana d'Orientació i al Campionat de Catalunya Esprint (classificatòria i final). 

Foto Rosa Seseña

Aquestes competicions es van desenvolupar, amb mapes totalment nous, el dissabte 14 a la pineda de Castillonroy, al nucli històric de Fraga, i el diumenge 15 a Lleida, al Turó de la Seu Vella. La coordinació entre federacions i entitats ha fet possible organitzar un programa complex i variat que ha resultat de molt l'interès dels orientadors de les dues comunitats autònomes.

Foto Rosa Seseña

Les proves van aplegar un total de 276 participants de 24 clubs, procedents de diversos indrets de Catalunya (15) i d'Aragó (9), que d'entre altres mitjans van arribar en més de vint y cinc autocaravanes. En la categoria de menors van participar 56 nois i noies.

La pineda de Castillonroy, més coneguda com el "Bosc de Pinyana", es tracta d'un paratge boscós amb una massa forestal de repoblació de molts anys d'antiguitat, al qual, el pas del temps i la manca parcial de treballs forestals li donen la fesomia d'un bosc autòcton de grans arbres. Assentat sobre terrenys argilosos tous, a les zones cobertes gaudeix d'una suau capa de gespa que cobreix un 99% de la seva superfície. Cal destacar els forts desnivells localitzats, que conformen una estructura d'abancalaments, alguns de 3 i 4 metres en general factible de travessar, tot i que també ens podem trobar amb talussos de terra impassables per l'erosió rebuda.

El nucli urbà (que també és l'històric) de Fraga està constituït per carrers estrets de traçat irregular. Alguns d'aquests tenen un fort pendent i racons pintorescos. En definitiva, es tracta de l'escenari ideal per a una prova Esprint on es poden confeccionar recorreguts tècnics i entretinguts. L'espai també disposa d'un espai amb cert grau de pacificació dels carrers, ja que en alguns no és possible el pas de vehicles.

 

Pel que fa al Turó de la Seu Vella, s'aixeca al centre de la ciutat de Lleida i esdevé la part més elevada de la ciutat, des d'on s'aprecia tota la plana del Segre, envoltat d'un parc en la part més nord-oest del mapa i constituït pel nucli urbà més antic de Lleida. El Centre Històric està format per carrers estrets de traçat irregular en la seva gran majoria, amb gran quantitat d'escales i petites places. També hi trobem ascensors públics per superar el desnivell i alguna passarel·la. Per tot, el Turó de la Seu Vella també suposa un bon escenari per a una prova Esprint on es pot confeccionar recorreguts ràpids i entretinguts.

L'organització en fa un balanç molt positiu, tot definint el disseny i el desenvolupament dels itineraris com "molt estimulants". No es va haver de lamentar cap accident ni incident de salut. La climatologia va afavorir les jornades jornades i va regnar la cordialitat en l'ambient entre totes les persones participants.

Foto LLEIDA.COM
Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta