La Seu Vella recupera visitants després de l’impacte de la pandèmia

REDACCIÓ
09-09-2021
  • La Seu Vella recupera visitants després de l’impacte de la pandèmia
  • La Seu Vella recupera visitants després de l’impacte de la pandèmia
  • La Seu Vella recupera visitants després de l’impacte de la pandèmia

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha visitat aquest dimecres el Turó de la Seu Vella, acompanyat dels regidors d’Urbanisme, Toni Postius, Ciutat i Cultura i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, i per diversos tècnics municipals, així com pel director dels serveis territorials de Cultura, Jordi Turull i el director del Consorci del Turó, Joan Baigol. L’objectiu de la visitat ha estat conèixer de primera mà l’estat dels diferents espais que el conformen i planificar-hi possibles actuacions de millora.

“El Turó de la Seu, no només la Catedral sinó també les seves fortificacions i les muralles, és un conjunt identitari essencial per als lleidatans i lleidatanes que necessita una supervisió permanent i aquesta és una responsabilitat de la Paeria, de la Generalitat i de l’Estat, en el marc de les seves competències i recursos. Som conscients que, com en tants d’altres àmbits del patrimoni i de la ciutat en general, hi ha determinades mancances. Hem pres nota d’algunes accions que hem de realitzar i algunes actuacions sobretot en l’àmbit de la jardineria i de la neteja que hem de tirar endavant”, ha explicat Pueyo.Obre "La Sibil·la", el nou bar de La Seu Vella

Obre la Sibil·la, el nou bar de La Seu Vella


Durant la trobada, s’han donat a conèixer les dades de visitants a la Seu Vella durant aquests mesos d’estiu, que mostren una recuperació del turisme, després de la frenada gairebé total de l’any passat per l’impacte de la pandèmia de la Covid-19. Així, durant els mesos de juny, juliol i agost el Turó ha rebut 17.527 visites, xifra molt superior a la de l’any passat, quan la Covid va reduir al mínim l’activitat, i que suposa ja un 70% de l’assolida durant el 2019, previ a la pandèmia. A més, durant el mes d’agost el Turó ha tingut ja un 85% dels visitants del 2019, segons les dades facilitades pel Consorci del Turó de la Seu Vella.

Aquest estiu també ha reobert el bar restaurant del Turó, a la Contraguàrdia de la Reina, que torna a dur el nom de "La Sibil·la".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?