La Seu vol expedir els certificats penals per treballar a Andorra

C. SANS
28-01-2020
  • La Seu vol expedir els certificats penals per treballar a Andorra

L’ajuntament de la Seu d’Urgell vol que el jutjat de primera instància i instrucció de la localitat tramiti certificats d’antecedents penals, imprescindibles per a les 1.600 persones de la comarca de l’Alt Urgell que treballen a Andorra. Ara han de desplaçar-se a Lleida o a Barcelona per obtenir-los, o bé sol·licitar-lo per correu i esperar més d’un mes per rebre’ls.

L’alcalde, Jordi Fàbrega (JxCat), va explicar que, a finals de l’any passat, va sol·licitar al subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, establir a la Seu d’Urgell aquest servei de tramitació del certificat d’antecedents penals. Ho va plantejar com una mesura per afavorir la contractació de veïns de la ciutat i de la comarca a les empreses d’Andorra, que ofereixen un important mercat de treball.

Fàbrega va valorar que implantar aquest tràmit al jutjat de la Seu “és més una qüestió de voluntat que de dificultat tècnica o econòmica”. En aquest sentit, va argumentar que “pel volum de certificats que s’acabarien gestionant des de la Seu, no creiem que requereixi la contractació de més personal”. “Som territori fronterer i hi ha necessitats per la condició de veïnat amb Andorra que tenim que haurien de poder resoldre’s des del nostre propi municipi”, va opinar.

Si els demandants d’ocupació al Principat volen obtenir el document en un sol dia, s’han de traslladar per fer el tràmit fins a la delegació del ministeri de Justícia a Lleida, on solen trobar llargues cues, segons van constatar alguns d’aquests treballadors transfronterers. L’altra opció, fer la petició via correu, suposa llargues esperes i “arriscar-se a perdre el lloc de feina”, denuncien les mateixes fonts.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?