⏯️ La síndica d'Aran reclama mesures concretes per frenar la covid-19

ACN
02-03-2021
  • ⏯️ La síndica d'Aran reclama mesures concretes per frenar la covid-19

El Conselh Generau confiava que el divendres 26 el Govern anunciaria mesures concretes per a la Val d'Aran, en tractar-se de la zona amb la incidència més alta de covid-19 a Catalunya. Això no va passar i la síndica d'Aran, Maria Vergés, ha reiterat, aquest dilluns, al Govern la petició de més controls de mobilitat a les entrades i sortides de l'Aran. Per Vergés és "insuficient" que es facin només en caps de setmana i ha demanat que s'intensifiquin. De la mateixa manera que la setmana passada demanava un "pla B" en matèria de Salut, aquest dilluns ho va fer per a Educació.

Vergés vol conèixer si el Govern contempla alguna mesura per a les escoles araneses i ha apuntat a la possibilitat d'haver de tancar els centres. També ha recordat que el Conselh Generau no té competències en Interior ni en Educació i ha de ser el Govern qui prengui alguna mesura en aquests àmbits.


Crida a complir les restriccions al constatar desplaçaments de gent de fora a la Val d'Aran

La síndica ha reiterat la petició de més vacunes per a l'Aran i ha demanat "millorar i agilitzar" els tràmits per poder sol·licitar vacunar-se el professorat. En matèria de Salut també ha demanat poder fer una segona prova PCR als positius de covid-19 un cop han passat els deu dies de confinament, recollint d'aquesta manera la petició de Convergència Democràtica Aranesa.

Mentrestant, l'Ajuntament de Vielha e Mijaran manté les mateixes restriccions en els equipaments municipals malgrat que la Generalitat permet certes millores fins al 8 de març. Alberto López, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Vielha, ha afirmat que la situació de la pandèmia a la Val d'Aran "és molt preocupant" i ha lamentat "la inacció" de la Generalitat. López ha remarcat que "és urgent" que el Govern prengui decisions sanitàries sobre aquesta qüestió per evitar "posar en risc a la ciutadania".

En les últimes 24 hores s'ha dut a terme un nou ingrés a la planta covid-19 de l'Espitau Val d'Aran, on actualment hi ha 7 persones ingressades pel virus.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?