La Subdelegació del Govern lliura 313.400 quilos d’aliments a les persones més desfavorides de Lleida

REDACCIÓ
16-06-2020
  • La Subdelegació del Govern lliura 313.400 quilos d’aliments per a les persones més desfavorides de Lleida
  • La Subdelegació del Govern lliura 313.400 quilos d’aliments per a les persones més desfavorides de Lleida

Prop de 20.500 lleidatans es beneficiaran en els propers dies de la distribució d’aliments a les persones més desfavorides que contempla el Programa d’Ajuda Alimentària 2020 que arranca aquesta setmana després que la Subdelegació del Govern a Lleida hagi finalitzat el lliurament i certificació de l’arribada d’aquests aliments.

Les dades les ha facilitat avui el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, en la visita als magatzems on el Banc d’Aliments de Lleida organitza la posterior distribució entre entitats i associacions de la província de Lleida per fer arribar els aliments als destinataris. Banc d’Aliments és, juntament amb Creu Roja, les dues entitats a nivell nacional encarregades de la distribució territorial dels aliments.

Segons les dades facilitades pel subdelegat José Crespín, la primera fase del Programa 2020 preveu la distribució de 313.418 quilos d’aliments (50% per  a cada entitat) que Creu Roja i Banc d’Aliments faran arribar a 20.474 lleidatans en situació de vulnerabilitat. El valor econòmic dels aliments que es distribuiran a la província de Lleida puja prop de 239.000 euros.

En el decurs de la visita, José Crespín ha agraït “l’estreta col·laboració tant amb Creu Roja com amb el Banc d’Aliments per garantir la correcta gestió provincial d’aquests Programa” i ha destacat “la gran tasca que porten a terme les dues entitats i els seus voluntaris en la distribució dels aliments per fer-los arribar a qui més els necessita”. Segons el subdelegat del Govern, el Programa d’Ajuda Alimentària “es més necessari que mai donat que es tracta d’una ajuda imprescindible per poder atendre l’increment de la demanda de moltes famílies”.

Els aliments que s’han distribuït són arròs, mongetes cuites, conserves de tonyina i sardines, conserves de carn, pasta alimentària, conserva de tomata, conserves de fruita, llet, oli d’oliva, batuts, i menjar infantil envasat.

Programa 2020 d’Ajuda Alimentària

El Programa 2020 d’Ajuda Alimentària està cofinançat pel Fons d’Ajuda Europea als Desfavorits (FEAD) de la Unió Europea, que aporta el 85% del pressupost i pel Govern d’Espanya, que aporta el 15% restant. La gestió espanyola del Programa recau en el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), que és l’encarregat de la compra dels aliments mitjançant procediment de licitació pública. El Ministeri destina aquest 2020 gairebé 87 milions d’euros per la compra d’aliments que distribuirà entre 1,3 milions de persones a tot el país.

Com en els darrers anys, el Programa 2020 contempla tres fases, dues durant l’actual exercici i la tercera al febrer de l’any següent.

A Catalunya, en aquesta primera fase es repartiran 3,24 milions de quilos d’aliments (2,46 milions d’euros) que beneficiaran al voltant de 236.000 persones.

En el conjunt de l’Estat, el Programa 2020 distribuirà un total de 88,4 milions d’aliments dels quals, 23 milions, corresponen a aquesta primera fase.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta