La temporada de l'Espai Orfeó arriba al territori

REDACCIÓ
16-12-2020
  • La temporada de l'Espai Orfeó arriba al territori

Xavier Baró presenta en concert “La veu de la muntanya”, el dotzè àlbum de la seva trajectòria en solitari aquest diumenge, 20 de desembre, al Teatre Armengol de Bellpuig. Es tracta d'un treball coproduït juntament amb l’acordionista i multi-instrumentista Héctor Beberide, que l’acompanya també en directe:

Us presento La veu de la muntanya, amb DOTZE CANÇONS que són com l’essència del que és per a mi la cançó d’autor. Fent un paral·lelisme, seria com el que en cinema és per a Jim Jarmusch, o en fotografia per a Alberto Garcia Alix. En aquest disc he mirat endins i he escrit el que hi veia i partint de la base que una cançó és un ram d’idees, una mica reflexionades, que canvien a la velocitat de la llum però deixades anar on elles volen, les he plantat a l’asfalt del caos de les ciutats d’avui en dia, i les he pintat amb la meva paleta, amb els colors que m’he anat fabricant jo mateix” - Xavier Baró.


Xavier Baró és autor d’una llarga obra discogràfica, que comença als anys 80 quan forma el grup Primavera Negra, amb qui publica dos LPs i quatre singles. Ja en solitari, ha incorporat les sonoritats del rock, el lirisme del folk i les cançons tradicionals a uns textos influïts per la poesia trobadoresca, el simbolisme europeu o la poesia beat. D’aquesta fusió natural, n’ha sortit una cançó nova, amb passat, present i futur.

Ha estat dues vegades escollit millor disc de l’any en català: “Cançons del temps de destrals” (2004) i “Allau d’estrelles solitàries” (2016). El 2017 el disc “I una fada ho trasmuda”, és escollit entre els cinc millors de l’estat espanyol per la revista Rockdelux.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?