La tercera edició de la Fira Estudies & Treballes de Tàrrega estrena nova ubicació

REDACCIÓ
Publicat: 
01-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La tercera edició de la Fira Estudies & Treballes de Tàrrega estrena nova ubicació
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

La Regidoria de Ciutadania, Educació i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega i el Pla Educatiu d'Entorn (PEE), amb la col·laboració dels departaments d'Educació i Treball de la Generalitat de Catalunya, enllesteixen els preparatius per realitzar la tercera edició de la Fira Estudies & Treballes (FET) de la capital de l’Urgell. El certamen tindrà lloc del dimecres 8 al divendres 10 de març en una nova ubicació per poder créixer en nombre de centres participants i activitats: l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat. La programació compta amb nombroses activitats perquè les persones assistents puguin obtenir recursos que li permetin orientar-se en el seu propi itinerari educatiu, laboral i emprenedor.

FET Tàrrega repeteix el seu format presencial amb la voluntat d’esdevenir una fira oberta a tota la ciutat i a tot el territori per tal de donar a conèixer l’àmplia oferta formativa i l'ecosistema d'ocupació i emprenedoria de l’Urgell. Amb aquesta finalitat es planteja com un punt de trobada entre tots els i les joves, les persones que volen formar-se, trobar feina o millorar professionalment i les empreses que cerquen talent.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha destacat que el consistori ha apostat per traslladar el certamen al centre de la ciutat i a un espai més ampli per donar cabuda a més centres i activitats. La primera edil sosté que “aquesta fira té la voluntat d’orientar els joves i adolescents però també persones adultes que vulguin formar-se en un altre àmbit o vulguin fer formació ocupacional per tal d’oferir-los una nova sortida laboral”. Pijuan també insisteix en la necessitat de “tornar el prestigi que mereixen els oficis davant l’elevada necessitat de mà d’obra qualificada”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, que recalca que “el 91% de les empreses requereixen de personal qualificat i tenen dificultats per aconseguir-la, cosa que afecta directament el sistema educatiu”. Segons Vidal, “davant el 24% d’atur juvenil i una taxa del 14% d’abandó escolar, hem de treballar per reduir aquestes xifres, promoure les vocacions com una sortida professional de primer ordre i de primera necessitat, tant pel mercat laboral com per cohesionar el territori”.

Ampliació del Punt Orienta’t

Enguany, el certamen comptarà amb més activitats i més expertesa en orientació per respondre de forma més personalitzada i eficaç les consultes sobre itineraris i oferta formativa. D’aquesta manera, s’ha ampliat el Punt Orienta’t, dedicat a les consultes individuals i en el qual professionals experts en orientació, psicologia i/o psicopedagogia podran realitzar atencions individualitzades de l’alumnat, persones i famílies. A més a més, en aquest espai s’hi podrà contemplar l’exposició “Rostres d’una generació”, obra de Júlia López Andreu, estudiant de l’Escola Ondara, que tracta sobre les vocacions i els talents d’una generació de joves de 20 a 25 anys. Completarà el punt una segona exposició sobre “Recursos d’orientació, formació i emprenedoria”.

A banda de l’espai expositiu, que aplegarà 25 centres, entitats i organitzacions, s’han programat una vintena de propostes que aniran adreçades als joves, les famílies, el professorat i altres professionals de l’àmbit de l’educació, l’orientació i l’emprenedoria.

Jornada Speed Networking Internisa

Destaca la segona edició de la Jornada Speed Networking Internisa, Dones i Empreses Urgell, que tindrà lloc el dimecres 8 de març (9 h), Dia Internacional de les Dones. Aquest esdeveniment s’adreça a dones per tal d’oferir-los tècniques per explicar el seu currículum en només dos minuts. Es tracta de conèixer i practicar la tècnica de l’speed networking. Simultàniament, tindrà lloc un taller adreçat a empreses en què s’ensenyarà com fer entrevistes ràpides de manera eficient per trobar la millor candidata. A continuació, les empreses que hagin participat al taller i que tinguin ofertes de feina, entrevistaran in situ les dones que prèviament també hagin participat a les sessions. Aquesta jornada està impulsada per l’Agencia Catalana de la Joventut i la Xarxa per a l’Ocupació de l’Urgell en el marc del programa europeu INTERNISA per afavorir la inserció laboral de les dones.

També, cal destacar la presentació del nou protocol d’orientació professional de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (dijous 9 de març a les 17 h). Es tracta d’un document dirigit als professionals de l’orientació, ocupació i de l’emprenedoria sobre el nou model d’acompanyament als usuaris que volen formar-se o qualificar-se professionalment.

En l’àmbit de l’educació, hi haurà xerrades i presentacions de l’oferta educativa de l’Urgell i tastets de les diferents sortides professionals. Com a novetat, aquest any es posarà a disposició del públic una nova actualització de la “Guia de Recursos i suport a l’educació” que compta amb el catàleg d’activitat i recursos educatius de 0 a 99 anys en l’àmbit de l’Educació, Ocupació, Emprenedoria, Suport educatiu, Lleure, Social, Ciutadania i participació, Benestar i activitat física, Salut, Cultura i art, Medi ambient i Cura de l’entorn.

Comparteix

També t'interessarà