La Terrasseta de Preixens, o com convertir una festa en Festa Major amb només música

LLEIDACOM/ Griselda Mas
Publicat: 
16-02-2018
Actualitzat: 19-04-2018 14:05
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Terrasseta de Preixens, o com convertir una festa en Festa Major amb només música

Què creieu que en surt d'unir unes ganes boges de Festa Major i un grup de nois que fan música i són de tot arreu menys de Preixens? No pregunteu el perquè, però d'aquí neix La Terrasseta de Preixens, un grup de música que s'ha convertit en tot un clàssic de les Festes Majors de les nostres terres i de més enllà. Aprofitant que La Terrasseta es troba entre els finalistes als premis Enderrock d'enguany, hem volgut saber més d'ells i l'Eloi Virgili (guitarra clàssica i elèctrica) ens ha explicat unes quantes curiositats.

L'Eloi ha explicat que l'any 2008 alguns dels membres es reunien a la terrassa de l'únic bar que hi havia a Preixens i un dia els van proposar de fer el seu primer concert, ja que de tant en tant hi tocaven però "era tot molt amateur". Sense un grup consolidat ni cap repertori creat, van decidir anomenar-se La Terrasseta de Preixens. Així, pim pam. El temps passava i s'anaven incorporant membres alhora que alguns decidien marxar, fins arribar a l'actualitat. Avui dia són 7 membres: l'Albert Sala, el Jordi Palou, el Roger Pascual, el Marc Vilarrubias, el Ramon Llavall, el Pau Carbonell i el mateix Eloi. Tots ells de Tàrrega, encara que algun ve de Cervera i de Igualada.

"Fem música d'estils molt diferents, com pot ser des de reggae fins a rock. Però sobretot fem música que ens agrada, el que vindria a ser la de revetlla.", ha comentat l'Eloi. Les seves cançons són ideals per a convertir una festa en Festa Major, d'aquelles que fan que et deixis la veu i els peus de tant ballar!

Fins avui porten publicats 4 discos, sent el primer del 2011. "Hem passat per moltes etapes en els nostres discs. El primer (El gran desgraciat) no era massa professional. En canvi, el tercer (Candidatura) està més treballat.", ha comentat el guitarrista. I és precisament aquest el que més han tocat en festes i festivals, com el Paupaterres o l'Acampada Jove. El darrer treball d'aquests targarins es diu "Tou" i es diferencia de la resta per utilitzar teclats i efectes psicodèlics, convertint-lo en el més "electrònic" fins ara, però sense deixar de banda la festa.

Exposant el #lleidatanament allí on van

Des de fa uns anys La Terrasseta també toquen "Som de l'oest" i "Lo Pardal Rocker" en les seves festes majors i l'Eloi ha comentat que, quan toquen aquests temes en festes d'altres terres, la gent les canta i balla però els falta aquell toc de sentiment que només podem entendre els lleidatans. "Ser lleidatà en el món de la música costa molt. Pot ser és per l'accent, però nosaltres sempre reivindiquem lo nostre.", ha dit el guitarrista. També ha comentat que tenen "la conya" que, quan veuen un carrer on hi posa "Ponent" 'ploren' perquè troben a faltar la seva terra.

Actuació en la Festa Major de Riudoms / FOTO: Gerard Cardona
Actuació en la Festa Major de Riudoms / FOTO: Gerard Cardona

"Estar entre els finalistes als premis Enderrock 2018 és tot un orgull", ha dit l'Eloi. I és que la Terrasseta de Preixens és l'únic grup que està deixant representació lleidatana en aquests premis amb el seu últim disc "Tou", que està nominat a Millor Disc Folk i el single de mateix títol opta a ser finalista en la categoria de Millor Cançó de Folk del 2017. Tot i això, l'Eloi ha estat una mica crític i ha dit que: "La Terrasseta és un grup d'amics i la festa és el nostre nexe d'unió. Sempre seguirem fent música de revetlla per veure com la gent canta, balla i s'ho passa bé". 

Llarga vida a la Festa Major!

Comparteix

També t'interessarà