La tinent d'alcalde Freixanet trenca amb MES, que era el seu partit

REDACCIÓ
02-01-2021
  • La tinent d'alcalde Freixanet trenca amb MES, que era el seu partit

La tinent d’alcalde i portaveu del govern de la Paeria, Jordina Freixanet, va anunciar dijous que suspèn la seua militància a Moviment d’Esquerres (MES) després que la coordinadora nacional d’aquest partit hagi tancat un acord amb Junts per Catalunya per a la llista de Girona a les pròximes eleccions al Parlament del 14-F. Freixanet ocuparà el número 3 de la llista per Lleida en qualitat d’independent, arran que ERC i MES no arribessin a un acord per reeditar l’acord a nivell català dels anteriors comicis.

Aquesta última formació va ser impulsada per exmembres del PSC, com la mateixa Jordina Freixanet, i a Lleida ciutat s’ha presentat al costat d’Esquerra a les dos últimes eleccions municipals. Precisament, a la Paeria ERC governa amb JxCat i el Comú.

Membres de MES a Ponent i el Camp de Tarragona van emetre dijous un comunicat en el qual censuren l’acord amb JxCat destacant que són “un partit socialista i sobiranista clarament d’esquerres”, per la qual cosa “no podem acceptar una aliança amb un moviment que es reivindica com a liberal i nacionalista català, majoritàriament hereu de la tradició de centredreta de CiU”.

El tinent d’alcalde de l’ajuntament de Tarragona Jordi Fortuny també ha suspès la seua militància a MES. Freixanet va reafirmar el seu compromís de continuar treballant al costat d’ERC afirmant que “és temps de refer ponts, de reconstruir projectes i de fer xarxa”. Va advocar per la “resiliència i el diàleg polític” i va dir confiar que podrà treballar per a això des del Parlament. “És el moment de sumar projectes republicans en la governança del país”, va concloure.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?