La UdL crea una nova unitat d'Igualtat i Diversitats

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
29-02-2024
Actualitzat: 29-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL crea una nova unitat d'Igualtat i Diversitats
    Peu de foto: 
    El Centre Dolors Piera hi treballa des de 2006 / Foto: UdL

El Consell de Govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat la creació d'una nova unitat d'Igualtat i Diversitats. Aquesta unitat integrarà el Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones, establert el 2006, i el programa UdLxTothom, iniciat el 2014. Amb la inclusió de la diversitat sexual, de gènere, ètnica i cultural, la iniciativa busca complir amb les obligacions establertes per la Llei Orgànica del Sistema Universitari 2/2023 i la Llei 4/2023 per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI.

La vicerectora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació, Núria Camps Mirabet, ha explicat que aquesta decisió respon a la necessitat de fer front als canvis socials dels últims anys al voltant de l'eix igualtat-diversitat. Amb un enfocament inclusiu i cohesionat, l'objectiu és consolidar la gestió de la igualtat i les diversitats dins de la comunitat universitària, millorar l'eficiència i afavorir la coordinació amb una perspectiva interseccional.

Entre les primeres funcions de la nova unitat destaca l'ampliació del Pla d'inclusió de les Persones amb Diversitat Funcional de la UdL, creat el 2014, abordant la no discriminació en tot el personal i sectors de la universitat per diversos motius. La direcció de la unitat recaurà en una persona membre del PDI nomenada pel rector o rectora, amb un mandat de tres anys renovable un cop.

En altres canvis, el Consell ha aprovat el canvi de denominació de la unitat de Desenvolupament i Cooperació, que passarà a anomenar-se unitat de Cooperació i Solidaritat.

A més, en la mateixa sessió, s'ha anunciat el nomenament com a doctora honoris causa de la UdL de la catedràtica emèrita de Psicologia de la Universitat de Barcelona, Maria Teresa Anguera Argilaga. D'altra banda, s'ha aprovat la creació de dues noves càtedres empresa: la càtedra Trivium de Debat i la càtedra Joan Oró.

Comparteix

També t'interessarà