La UdL 's'apunta' a les Estades curtes de mobilitat combinada, una nova modalitat de l'Erasmus

REDACCIÓ
Publicat: 
01-04-2023
Actualitzat: 01-04-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL 's'apunta' a les Estades curtes de mobilitat combinada, una nova modalitat de l'Erasmus
    Peu de foto: 
    Estudiantat d'educació de la UdL i de la Hogeschool PKL. FOTO: FEPTS
Deu alumnes de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) i fins a cinc de la Facultat de Dret. Economia i Turisme de la Universitat de Lleida (UdL) seran els beneficiaris d'una nova modalitat del programa Erasmus. Es tracta de les Estades curtes de mobilitat combinada que consisteixen en una part virtual d'intercanvi educatiu i de treball en equip en línia entre l'estudiantat de les universitats participants, i una estada física a l'estranger de menys d'un mes de durada.
 
Els primers a encetar-ho seran els alumnes de 2n dels graus en Educació Social i en Educació Primària en el programa Benestar cultural i social – Identitat i participació que coordina la universitat alemanya de Vechta i on també hi participen la Universitat Pública de Navarra i la de Ciències Aplicades de Savonia (Finlàndia). 
 
Des de l’educació social, l’educació, el treball social i la psicologia, la formació explorarà com des del benestar pot millorar-se el sentiment d’identitat, tot combinant classes teòriques, intercanvi i aprenentatge experimental amb visites a una casa d’acollida, centres d’assistència per a persones amb drogodependències i altres tipus de centres educatius. La part virtual tindrà lloc el 19 i el 20 de juny, mentre que l'estada a Alemanya serà del 25 de juny a l'1 de juliol.
 
Pel que fa a l'alumnat del darrer curs del Grau en Dret i el Doble Grau en Dret i Administració d'Empreses tindran la formació virtual del 5 al 7 de juliol i viatjaran a Nàpols del 10 al 14 del juliol. Serà en el programa Dret i política ambiental. Orígens i principis nacionals, comparatius i europeus que coordina la Universitat Frederic II.
 
L'estudiantat seleccionat tindrà l’oportunitat de interactuar amb professorat expert en legislació i polítiques mediambientals d'aquesta i les altres universitats participants: Sevilla, Salzburg (Àustria), Warszawski (Polònia) i Tolosa I Capitoli (França). Les classes presencials es complementaran amb seminaris interactius, experiències i tallers en institucions internes (Ministeri de Transició Ecològica), Consorcis internacionals (CUIA), Centres de Recerca (LUPT), associacions (WWF), organitzacions de voluntariat (Mani Tese) així com en realitats corporatives i empresarials actives al camp mediambiental (GORI).
 
Ambdós programes utilitzen mètodes innovadors d'aprenentatge i ensenyament que aporten un valor afegit respecte als cursos o les formacions existents que imparteixen les institucions d'educació superior participants, en el que s'anomena Programes intensius combinats (BIP).
 
D'altra banda, alumnat i professorat de la FEPTS han participat aquesta setmana en una experiència d'aquest tipus liderada per la Universitat de Ciències Aplicades de Hasselt (Bèlgica), la Hogeschool PXL. Una desena d'estudiants i dos docents d'aquesta universitat han fet una estada al centre i han intercanviat visions i experiències educatives de Flandes amb les que tenen de Catalunya dels estudiants del Pla bilingüe del Grau en Educació Primària de la UdL i els seus professors. A més, han visitat les escoles de Lleida, Maristes, Parc de l'Aigua i Sant Jaume i diferents indrets de la ciutat.
 
La FEPTS, preveu tenir enllestit per al curs vinent un programa d'Estades curtes de mobilitat combinada amb la Hogeschool PXL perquè l'alumnat de la UdL s'hi pugui desplaçar. Es tracta, explica del degà de la FEPTS, David Aguilar Camaño, d'incrementar la internacionalització de la facultat i de donar oportunitats a l'estudiantat que no pugui participar en una mobilitat física de llarga durada.
Comparteix

També t'interessarà