La UE Balàfia crea una secció de Special Olympic

JOSÉ CARLOS MONGE
Publicat: 
25-10-2018
Actualitzat: 26-10-2018 16:41
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UE Balàfia crea una secció de Special Olympic

La UE Balàfia ha fet un nou pas en el projecte per ajudar que les persones amb diversitat funcional puguin introduir-se a la pràctica de l’esport. Després de convertir-se aquesta temporada en el primer club de futbol a inscriure a les competicions federades de la Federació Catalana de Futbol (FCF) un equip inclusiu, que competeix a Quarta Catalana, és també el primer club de futbol a crear una secció de Special Olympics. Amb la col·laboració de l’associació Pibody, ha muntat un equip de futbol 7 que participarà en les competicions que organitza la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL).

Paco Rodríguez, president de la UE Balàfia, va afirmar ahir, durant la presentació del projecte, que “aquests nois necessiten ajuda i la societat no és conscient d’aquest tema. Des del club ho valorem molt i d’aquí aquests projectes per ajudar-los. Animem altres e#ntitats a crear seccions com aquesta”, va explicar en un acte amb Ramon Folguera, responsable de màrqueting i relacions públiques del club; Marga Lladonet, de Pibody; Álvaro Terreros, coordinador d’ACELL a Lleida; Antoni Miquel, responsable de Tallers Antoni Miquel, de Sidamon, patrocinador del projecte; Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya i Josep Maria Bosch, de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

La UE Balàfia i Pibody organitzaran per Nadal un torneig de futbol 7 inclusiu i solidari, la recaptació del qual anirà destinada a l’IRB i en què competiran equips amb jugadors amb diversitat funcional i equips federats. Marga Lladonet va destacar que juntament amb el Balàfia compten amb quaranta-quatre jugadors de diverses edats. “Busquem que l’esport sigui inclusiu, per això tenim un equip a Quarta Catalana, però també gràcies a Special Olympics gent que no pot competir a nivell federat, sí que pot participar en l’esport”, va explicar. Álvaro Terreros va assenyalar que la pràctica de l’esport “millora la qualitat de vida de les persones amb discapacitat” i que aquestes competicions permeten “fer activitat física de manera regulada i contínua”. Grimau va agrarir que empresaris com Antoni Miquel s’involucrin en aquestes iniciatives.

Comparteix

També t'interessarà