La Unió Europea podria prohibir l’entrada dels turistes russos

ACN
Publicat: 
11-08-2022
Actualitzat: 11-08-2022 13:51
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Unió Europea podria prohibir l’entrada dels turistes russos
    Peu de foto: 
    Foto Consell Europeu

La Unió Europea es planteja prohibir l’entrada dels turistes russos com a represàlia contra el Kremlin per la invasió d’Ucraïna. La portaveu de la Comissió Europea responsable d’Afers Interns, Anitta Hipper, ha confirmat aquest dijous que hi ha converses en marxa entre els 27 estats membres de la UE sobre aquesta qüestió. “És primordial garantir una acció coordinada”, ha advertit Hipper, tenint en compte la lliure circulació que tenen per tot el bloc els estrangers que obtenen un visat a qualsevol estat membre. Finlàndia i Estònia pressionen els socis europeus per tancar totalment les fronteres amb Rússia tal com va reclamar dilluns el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski.

En una entrevista a ‘The Washington Post’, Zelenski va dir que els russos haurien de “viure en el seu propi món fins que no canviïn de filosofia”. El líder ucraïnès considera que seria una “sanció important” per plantar cara al règim de Vladímir Putin.

Des de l’executiu europeu han recordat aquest dijous que els països membre ja poden rebutjar l’entrada de russos per raons de “seguretat” o de “relacions internacionals”. Això sí, han avisat que s’han d’acceptar els visats humanitaris, de reunificació familiar o a periodistes, entre d’altres, d’acord amb el dret internacional.

A finals de febrer, just quan va començar la guerra a Ucraïna, el bloc europeu ja va suspendre parcialment els visats a russos vinculats amb el Kremlin, però aquesta mesura no afecta la resta de ciutadans del país.

Comparteix

També t'interessarà