La Universitat de Lleida farà un monitoratge sobre consum energètic a Balaguer

REDACCIÓ
11-09-2021
  • La Universitat de Lleida farà un monitoratge sobre consum energètic a Balaguer

Una de les activitats que realitza la UdL dins el PECT Green&Circular és el pre-monitoratge energètic. Aquest consisteix en fer una monitorització  d'edificis,  indústries  i  espais  urbans d'emissions  contribuents  al  canvi climàtic.

Una  necessitat per assolir  la  transició  energètica és la disminució  de  la demanda d'energia. El 5è informe del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPCC) és que el consum d'energia segueix creixent a pesar dels grans increments d'eficiència energètica  dels  equipaments  que  tenim  avui  dia,  i  això es degut a l’augment  de  la població i a l'increment dels serveis (telefonia i comunicació, il·luminació, entreteniment, etc.), per això és clau seguir baixant la demanda millorant els nostres edificis i canviant el comportament social. 

Un dels majors problemes és conèixer exactament el consum energètic real dels edificis, ja que avui tots els estudis es basen en simulacions o projectes, però no en dades reals.
Per això,  en  aquesta  actuació  es  monitoritzaran  els edificis  i  equipaments públics  del carrer Àngel Guimerà de Balaguer. Amb les dades obtingudes, i aplicant tecnologia de Big-Data i Intel·ligència Artificial, es podran avaluar comportament i necessitats o ús real de serveis, i es podran extrapolar punts reals de disminució de la demanda d'edificis com a pas previ a les actuacions de millora a realitzar.

 

 

 

 

 

 

Comparteix

També t'interessarà