La Val d'Aran by UTMB ja supera els 3.600 inscrits

XAVIER PUJOL
27-12-2020
  • La Val d'Aran by UTMB ja supera els 3.600 inscrits
    Peu de foto: 
    Foto José Miguel Muñoz

La Val d’Aran by UTMB, la nova prova de trail running la primera edició de la qual va haver de suspendre’s aquest estiu passat per la pandèmia del coronavirus, ja ha cobert pràcticament tots els dorsals que ha ofert per al 2021, que són 4.000. A set mesos per a la celebració, prevista per als dies 9, 10 i 11 de juliol, la prova ha superat ja els 3.600 inscrits procedents de 78 països, un 56 per cent de fora d’Espanya. “És una gran oportunitat per a la Val d’Aran i el Pirineu, i més després d’un hivern que no s’espera que sigui gaire bo per la pandèmia, així que serà com un baló d’oxigen per a la zona. No només vindran els 4.000 corredors, sinó que calculem que arribaran unes 16.000 persones”, afirma el director, Xavier Pocino, que veu del tot factible la celebració malgrat la Covid.

“Creiem que entre la campanya de vacunació i la calor de l’estiu la situació millorarà. Creiem que si estem com l’estiu passat la podríem fer igual perquè si cal farem sortides esglaonades i distància en els avituallaments. No obstant, al ser una carrera de muntanya la gent ja corre molt separada, no és com una cursa en asfalt. La voluntat és fer-la de totes maneres”, va afirmar Pocino.

La cita forma part del circuit mundial de la marca francesa UTMB® International, al costat de l’originària i mítica Mont-Blanc, el Gaoligong (Xina), Oman i Ushuaia (Argentina). La Val d’Aran by UTMB, en la qual col·laboren InAran Sports i el Conselh Generau d’Aran, constarà de tres distàncies. La prova reina, la Torn dera Val d’Aran (VDA), equivalent en UTMB®, amb 160 quilòmetres de recorregut, ha esgotat els 1.300 dorsals disponibles. Les altres dos distàncies, Peades dera Aigua (55 km) i Camins de Her (105 km), ja superen el 80 per cent d’inscrits. La primera va esgotar el miler de dorsals inicials i va ampliar les seues places fins a les 1.400; i de la segona queden menys d’un centenar dels 1.300 oferts.

També està prevista la Sky Baqueira Beret, de 15 quilòmetres, que està reservada al públic més familiar i que espera 300 inscrits.

Nou cartell de la prova a càrrec de Pep Boatella

L’il·lustrador barceloní Pep Boatella ha estat el responsable de donar forma al cartell de la Val d’Aran by UTMB®, que viurà la seua primera edició l’estiu vinent en ple cor del Pirineu. La il·lustració pretén ser un homenatge a l’estil vintage dels cartells turístics del Pirineu de principis del segle passat.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?