La vall de Vinaixa acull diumenge vinent la Trekorientació

redacció
Publicat: 
30-08-2017
Actualitzat: 30-08-2017 9:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La vall de Vinaixa acull diumenge vinent la Trekorientació

La vall de Vinaixa acollirà aquest diumenge la Trekorientació, una activitat que combina la pràctica del senderisme i l’orientació i que ha estat elogiada com a exemple de prova mediambiental sostenible.

La Trekorientació s’emmarca dins d’Espais Naturals de Ponent, un projecte impulsat per l’Associació Leader de Ponent que té per objectiu donar a conèixer, potenciar el valor afegit i fer evolucionar els espais naturals de les comarques de les Garrigues, el Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell. La Trekorientació està adaptada a totes les edats i participants, organitzats de forma individual o per grups, que tenen per objectiu completar un itinerari a peu trobant les balises marcades en un mapa. Els participants poden inscriure’s al recorregut groc, amb una distància de 19,2 quilòmetres, de forma individual o per equips de dos o tres persones i, fins i tot, amb una mascota. També es pot optar per un traçat més curt, el blau, de 12 quilòmetres, en què es pot participar per equips en tres categories: amics, família i amb mascota.

L’empresa organitzadora és Drac Actiu, que dirigeix Gonzalo Gil, professor de l’Inefc, un entusiasta de l’esport sostenible aprofitant els espais naturals de l’entorn. “Fa quinze anys que organitzem aquesta prova a tot el territori amb l’objectiu de descobrir el valor natural de la seua fauna i flora”, afirma.

Comparteix

També t'interessarà