La Vinaixa més gastronòmica i artesana es dóna a conèixer

S.E.
12-03-2018
  • La Vinaixa més gastronòmica i artesana es dóna a conèixer

Vinaixa va tancar ahir amb èxit una nova edició de la Fira de l’Oli i la Pedra, la destinada a donar a conèixer els seus productes més representatius: l’oli verge extra i la pedra. La jornada va començar amb un esmorzar popular a la cooperativa en la qual es van servir al voltant de vuit-centes racions, segons va indicar l’alcalde, Jordi Sarlé. Els comensals van poder degustar arengades, botifarra a la brasa i pa torrat amb oli verge extra de la localitat. Les visites guiades pel centre antic del poble i l’església també van ser molt freqüentades, va assenyalar l’alcalde, i durant el vermut del migdia es van esgotar el centenar de vasos que tenien preparats. Així mateix, els visitants van poder contemplar artesans treballant la pedra.

A més, va destacar que aquest any Vinaixa va retre homenatge a Maria Ciurana, recentment morta, que s’encarregava d’organitzar exposicions a la població. L’homenatge va consistir precisament en una exposició de pintura. També estava programada una exhibició de bike trial, una altra de cotxes clàssics, una trobada de food trucks i menjar a base de tapes, així com un concert de l’orquestra Andrevi del conservatori de Vinaixa.

L’alcalde va subratllar que aquesta fira no és tant de venda directa d’oli com de mostres i agraïment als clients habituals. En tot cas, va dir que en aquesta campanya han produït menys oli a causa de la sequera, però de molt bona qualitat, i va remarcar a més a més que la demanda ha sigut bona, per la qual cosa no han quedat excedents significatius.

D’altra banda, Sarlé va anunciar que Vinaixa celebrarà aquest any els 700 anys de la seua església amb diferents actes i va subratllar que un dels quals serà l’estrena d’una reproducció del retaule complet que tenia històricament el temple, que esperen tenir llesta abans d’estiu. Va explicar que estan negociant amb els museus que custodien algunes de les seues taules perquè els enviïn fotografies d’alta resolució que els serveixin de base per elaborar la reproducció, que situaran al seu emplaçament original. Va afirmar que ja han tancat un acord amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya i amb el Museu Diocesà de Tarragona i va afegir que encara estan en converses amb un museu francès que acull una altra de les taules.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta