La Volta a Lleida s’ajorna a finals de setembre

xavier madrona
18-05-2016
  • La Volta a Lleida s’ajorna a finals de setembre

La Volta Ciclista a Lleida, recuperada el 2014 després de desaparèixer el 2009 per problemes econòmics, es disputarà aquest any a finals de setembre i no a començaments de juny, com estava previst, a causa de les obres que es duen a terme a la travessia de Gerri de la Sal, que era un dels llocs per on havia de discórrer la cursa en dos etapes diferents.

La prova, que en un principi s’havia de disputar entre el 2 i el 5 de juny, es reduirà un dia i amb tota probabilitat tindrà lloc del 23 al 25 de setembre, segons va confirmar el màxim responsable de l’organització, l’exciclista i doble bronze olímpic Sergi Escobar. “No em desagraden les noves dates, al contrari. Em dóna més temps i més marge de maniobra de cara a l’organització. A més, no se’n ressentirà la participació ni de bon tros i és una època en la qual hi ha una bona climatologia”, va explicar Escobar.

Quant al recorregut de les etapes, l’exciclista lleidatà va admetre que només està garantida que la primera serà Lleida-Tremp, per la qual cosa les altres dos restants –malgrat que la segona sortirà segur de la capital del Pallars Jussà– haurà de replantejar-les i de tornar a parlar amb les institucions.

En un principi, tal com ja va publicar aquest diari, la intenció d’Escobar era organitzar dos etapes d’alta muntanya a Vielha i la Seu d’Urgell, amb ascensions a la Bonaigua i el Cantó, però ara s’obren altres possibilitats.

La tercera i última etapa tornaria a finalitzar al Turó de la Seu Vella de Lleida, amb un circuit urbà previ atractiu per al públic. Val a recordar que del total de 70.000 euros amb què compta la carrera de pressupost, 50.000 els aporta la Paeria. La prova estrena aquest any la categoria UCI 2.2 i preveu una participació d’entre disset i vint equips.

Escobar deixa el lloc de tècnic a la Federació Espanyola

Sergi Escobar va confirmar també a aquest diari que ha deixat recentment el lloc d’entrenador de l’especialitat de fons de la modalitat de ciclisme en pista que portava a terme a la Federació Espanyola.

El lleidatà, que era la mà dreta del seleccionador absolut de pista, Salvador Melià, prefereix centrar-se més a partir d’ara en les tasques d’organitzador a la Volta a Lleida, al capdavant del Club Esportiu Speed Republik, a més de poder atendre negocis i família.

La tasca de tècnic a les seleccions espanyoles de pista l’omplia esportivament, però les concentracions i els viatges amb llarg temps fora de casa no el compensaven. A més, sempre que pot participa en algunes proves exigents com la Titan Desert o triatlons.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta