La Xallenge Duaigües de BTT, més segura amb 4 desfibril·ladors

x.p.
18-02-2015
  • La Xallenge Duaigües de BTT, més segura amb 4 desfibril·ladors

La sisena edició de la Xallenge David Duaigües de BTT serà la més segura de la història. L'organització, que va a càrrec dels clubs ciclistes d'Almatret i Seròs, ha reforçat el dispositiu de seguretat amb quatre desfibril·ladors, que seran itinerants per tot el recorregut per atendre qualsevol contingència dels participants. "El nostre repte és donar la màxima qualitat als ciclistes i garantir-ne en tot moment la seguretat, i per això davant del volum de participació que es preveu hem cregut convenient tenir més desfibril·ladors", va indicar Xavier Teixidó, membre de l'organització.

A més a més, el dispositiu comptarà amb una ambulància i un servei mèdic complet i un operatiu de prop de 300 voluntaris, la majoria d'Almatret i Seròs, que vetllen per l'organització. Com és habitual, la Xallenge tindrà dos cites, una primera a Almatret el pròxim 8 de març i una segona a Seròs una setmana després, el dia 8. Tampoc canviarà la filosofia de la prova, que constarà de dos circuits, si bé el recorregut variarà respecte a anys anteriors. N'hi haurà un de llarg i exigent de 45 quilòmetres per als més agosarats, els resultats del qual de totes dos cites comptaran per a la classificació general de la Xallenge, i un altre de curt i més assequible per als menys avesats al ciclisme de muntanya i que no tindrà classificacions. Antoni Fo, cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, on ahir es va presentar la prova, va destacar la promoció que fa la carrera del territori i el salt de qualitat que ha fet la Xallenge des que va començar fa sis anys.

No s'ha d'oblidar que en la primera edició amb prou feines es van superar els 200 participants, mentre que l'any passat es va depassar el miler entre les dos curses. Per a aquesta sisena edició es preveu una inscripció molt semblant, si bé Montse Duaigües, integrant de l'equip organitzatiu i germana del bomber a qui es ret homenatge en la prova, va apuntar que "l'objectiu no és augmentar el nombre de participants, sinó consolidar el que tenim".

més de 1.100 ciclistes

L'organització espera superar aquesta xifra entre les dos proves a disputar a Almatret i Seròs

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta