X.M.R.
04-03-2020
Actualitzat: 04-03-2020 11:14
  • La Xallenge Duaigües espera aquest diumenge uns 400 participants

L’onzena edició de la Xallenge David Duaigües de BTT espera reunir aquest diumenge a Almatret, a partir de les 9.00, uns 400 corredors i augmentar la participació femenina al coincidir l’esdeveniment amb el Dia de la Dona. Així ho va manifestar ahir durant la presentació de l’esdeveniment a la Diputación Montse Duaigües, germana d’un dels cinc bombers morts en l’incendi d’Horta de Sant Joan el 2009, a la memòria dels quals se celebra la prova, que no té caràcter competitiu ni és federada. “El rècord d’inscrits es va batre l’any passat, però en aquesta edició tindrem 200 corredors menys a causa que el 2019 coincidia amb el desè aniversari de la tragèdia d’Horta de Sant Joan i van venir molts bombers de tot Catalunya i fins i tot d’Aragó”, va explicar Montse Duaigües.

La prova, organitzada pel Club Ciclista i Excursionista d’Almatret, tornarà a comptar amb dos recorreguts. Un de més llarg i tècnic per als corredors més experimentats, que tindrà un recorregut de 44 km i un desnivell positiu de 1.134 metres, i un altre de curt i de caràcter més popular de 22 km i 450 metres de desnivell.

Obre el nou circuit de marxes BTT que integren també la Montmaneu de Seròs i la Secans d’Algerri

Aquest any la novetat serà que es recupera el pas del Malacate de la mina del Manel (el malacate era una màquina a tall d’argue, molt utilitzada a les mines per treure minerals i aigua), que és el tram més exigent amb pendents molt pronunciats i que molts participants havien sol·licitat a l’organització.

D’altra banda, l’altra novetat és que la prova obrirà el nou circuit de marxes populars de BTT (juntament amb la Montmaneu 494 de Seròs i la Secans de la Noguera d’Algerri), denominat Lliga Ponent, a imatge de la competició atlètica del mateix nom.