La Xallenge Duaigües espera més d’un miler de ciclistes

SEGREcom
16-02-2016
  • La Xallenge Duaigües espera més d’un miler de ciclistes

La Xallenge David Duaigües torna el proper mes de març a la seua cita anual consolidada com una de les proves de BTT més dures i multitudinàries de Catalunya. A la setena edició, l’organització, a càrrec dels clubs ciclistes d’Almatret i Seròs, espera superar el miler de ciclistes en els dos dies en què es disputa la prova, que tindrà un primer capítol el 6 de març a Almatret i un segon el 13 del mateix mes a Seròs.

Un any més, la seguretat tornarà a ser una prioritat, de tal manera que hi haurà quatre desfibril·ladors itinerants per tot el recorregut per atendre qualsevol contingència dels participants, a més d’un de fix a l’arribada i a la sortida de la competició.

"El nostre objectiu és donar la màxima qualitat als ciclistes, per això primem la qualitat a la quantitat, a més de garantir en tot moment la seguretat de tots els corredors", va indicar Montse Duaigües, una de les impulsores i germana del bomber mort a Horta de Sant Joan a qui es ret homenatge, que també comptarà amb la col·laboració d’uns 300 voluntaris entre les dos competicions.

Quant al traçat, la XDD, que és la nova imatge de la prova que ahir es va presentar a la Diputació, manté les dos distàncies: una de llarga de 50 quilòmetres de recorregut, d’una dificultat mitjana-alta i que puntuarà per a la classificació de la Xallenge, i una altra de més curta i popular de 30 quilòmetres. Tots dos recorreguts, que en un 30 per cent seran nous respecte a l’any passat, transiten per camins i senders dels termes d’Almatret i Seròs.

D’altra banda, s’ha de destacar que l’organització, que no ha variat el preu de la inscripció, també posarà a disposició dels participants un servei de dutxes, assistència sanitària i avituallaments líquids i sòlids al llarg del trajecte.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta