La xarxa de sanejament de Torrefarrera s'adjudica per tercera vegada en 8 mesos

SEGREcom
04-08-2015
  • La xarxa de sanejament de Torrefarrera s'adjudica per tercera vegada en 8 mesos

L'ajuntament de Torrefarrera va anunciar aquest dilluns la tercera adjudicació de la gestió de la xarxa de sanejament de la localitat en els últims vuit mesos, que després d'un encreuament de recursos davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic entre les dos empreses licitants, Aqualia i Cassa, s'ha concedit a la primera de les dos.

El consistori va anunciar a finals del 2014 la licitació dels serveis d'aigua potable i clavegueran per als pròxims 50 anys, en una contracta per la qual l'adjudicatària havia d'executar obres per posar fi a les inundacions que pateix la zona d'expansió pròxima a les piscines i el camp de futbol durant episodis de fortes pluges. L'import de la concessió podia superar els 2 milions d'euros.

En primera instància, l'ajuntament va adjudicar el contracte a Aqualia, però Cassa va presentar un recurs que va ser estimat pel Tribunal, que hi va trobar un error a l'hora d'establir el pagament del cànon variable. La primera adjudicatària, no obstant, va tornar a recórrer davant de la mateixa instància, que el passat 31 de juliol va resoldre de nou a favor d'Aqualia al trobar-hi diversos incompliments que excloïen l'oferta de Cassa, segons va explicar aquest dilluns l'alcalde Torrefarrera, Jordi Latorre, que va admetre que "no puc dir que això acabi aquí", ja que, segons la nova resolució, Aqualia assumirà a partir del mes que ve les obres necessàries per evitar les inundacions, però "la presentació d'un altre recurs tornaria a paralitzar les obres".

Latorre va lamentar que l'ajuntament sigui la "víctima d'aquesta batalla legal" que ha paralitzat durant set mesos unes obres urgents, però va confiar que el fet que només hi hagi dos licitants pugui atansar el final definitiu del conflicte.

perjudicis

La licitació es va fer a finals del 2014 i requeria unes obres urgents que encara no s'han iniciat

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta