L'ACA impulsa una campanya per incentivar l'estalvi d'aigua entre els turistes

ACN
Publicat: 
26-05-2022
Actualitzat: 26-05-2022 2:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'ACA impulsa una campanya per incentivar l'estalvi d'aigua entre els turistes
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

La Generalitat ha presentat aquest dimecres una campanya per a incentivar l’estalvi d’aigua adreçada als turistes. Aquesta iniciativa, liderada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Eurecat i el Catalan Water Partnership (CWP) s’emmarca dins de les accions previstes en el projecte europeu Life Wat’Savereuse, que està coordinat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània i que també compta amb la participació de les Illes Balears i Occitània. Aquesta iniciativa, que es va iniciar en el 2020 i conclou el 2023, treballa al voltant de dos objectius: incentivar el consum responsable entre els turistes i potenciar l’ús de l’aigua regenerada en establiments hotelers i per a usos municipals en localitats amb una alta afluència de turistes.

La campanya, amb el nom de 'Together for Water', està disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), és molt visual i ofereix missatges directes per a incentivar l’estalvi d’aigua entre els turistes, tot explicant la realitat hídrica de Catalunya, amb rius mediterranis que tenen un cabal escàs i insuficient, la disponibilitat d’aigua de Barcelona (que és 26 vegades inferior a la d’altres grans ciutats com París i fins a 300 més baixa que a Viena) i amb embassaments que plens tenen només la garantia d’un any.

Aquesta campanya es podrà trobar en establiments hotelers i es podrà consultar a través d’un codi QR, així com en oficines de turisme en diversos municipis catalans. També s’ha ofert als establiments hotelers de poder imprimir materials de la campanya per a situar-los a les habitacions, com petits cartells, caixes per guardar el raspall de dents, informació per situar a les cisternes dels vàters, entre d’altres.

A més d’aquesta campanya, que es difondrà durant aquest estiu a Catalunya, el projecte Life Wat’Savereuse també pretén potenciar l’ús de l’aigua regenerada per a usos lúdics, municipals i hotelers, així com donar a conèixer noves tecnologies.

Per aquest motiu, l’ACA, en col·laboració amb Eurecat i el Catalan Water Partnership,  ha elaborat tres documents tècnics: el Pla de gestió sostenible de l’aigua per a establiments turístics públics, el Pla de gestió sostenible de l’aigua per a establiments turístics privats i el Manual de tecnologies d’estalvi, reutilització i ús sostenible de l’aigua per al sector turístic. Els documents compten amb la informació de mesures i noves tecnologies que es poden emprar en hotels i altres establiments turístics per a reduir el consum i potenciar la reutilització. A més, s’estan duent a terme reunions amb ajuntaments, ens locals i entitats subministradores per a explicar el projecte i potenciar mesures en aquest àmbit.

Comparteix

També t'interessarà