L'ACA invertirà més de 800.000 euros per construir la depuradora de Cubells

REDACCIÓ
13-09-2021
  • L'ACA invertirà més de 800.000 euros per construir la depuradora de Cubells
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat el contracte per iniciar les obres de la depuradora de Cubells, a la comarca de la Noguera. Els treballs, que seran executats per la Ute Remondis Agua S.A.U.-Gilabert Miró S.A., estan pressupostats en 802.160 euros i inclouen la construcció de la depuradora (amb un termini de set mesos) i la seva explotació per a un període d’un any. Passat aquest temps, l’ACA convocarà un nou concurs per a garantir el funcionament i l’explotació de la planta.

La depuradora serà de tipus biològic per fangs actius d’aireació perllongada, amb una capacitat de 691 m3/dia, equivalent a una població de 589 habitants. La planta, per tant, tindrà capacitat per adequar-se a les necessitats de sanejament actuals i futures, tenint en compte que la població actual de Cubells és de 373 habitants. També es construirà una xarxa de col·lectors, que recolliran les aigües residuals de la xarxa de clavegueram, amb una longitud total superior als 2,2 quilòmetres.

Fins ara, aquest municipi de la Noguera no disposa de depuradora. Per tant, amb la construcció d’aquest nou sistema de sanejament es millorarà la qualitat de de la conca del riu Segre, ja que el punt on s’aportarà l’aigua és el Clot de la Vall.

Comparteix

També t'interessarà