L’accés a Port del Comte, encara tancat, espera solució

M.M.B.
21-10-2018
  • L’accés a Port del Comte, encara tancat, espera solució

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, es va comprometre ahir a prendre mesures a curt i mitjà termini per reobrir la carretera d’accés a Port del Comte, al Solsonès, tancada des de dilluns passat després de registrar-se diverses esllavissades a la zona el diumenge 14. “L’objectiu és intentar alliberar un dels dos sentits de circulació”, va indicar Gavín, que es va reunir amb la presidenta del consell del Solsonès, Sara Alarcón, l’alcalde de la Coma i la Pedra, Jaume Oriol, i el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins, entre altres autoritats.

Amb aquesta finalitat es va acordar crear un equip de treball per al seguiment d’aquesta problemàtica que té el propòsit de millorar l’estabilitat del terreny i obrir al trànsit la via amb totes les condicions de seguretat, va assenyalar Gavín. La carretera encara està tancada ja que el terreny continua inestable, i després de retirar pedres i roques en el primer despreniment es va observar que tornen a caure de la zona alta de la muntanya, segons van indicar fonts del consell.

Els despreniments es van produir després d’un fort episodi de pluges (a la zona es van arribar a registrar fins a 153 litres per metre quadrat). Diumenge hi va haver una allau, encara que es van poder retirar les pedres, però dilluns a la nit va tenir lloc un nou despreniment que va obligar a tallar la via. Va ser al quilòmetre 3 d’accés al Port del Comte. La mateixa matinada del 16 es va produir una altra segona allau a la part nord del mateix talús. L’ajuntament de la Coma i la Pedra va remarcar que la carretera estarà operativa abans que comenci la temporada d’esquí perquè no afecti l’economia del territori.

Esperant els informes dels geòlegs

Durant aquests dies, tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i del Servei Territorial de Carreteres de Lleida han fet una primera inspecció de la zona. Els geòlegs van advertir del risc de noves allaus, per la qual cosa la via es manté tancada. S’està a l’espera els informes dels experts.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta