L'AECC Lleida segueix 'En Marxa' amb la seva cursa, adaptada als temps de covid-19

REDACCIÓ
14-10-2020
  • L'AECC Lleida segueix 'En Marxa' amb la seva cursa, adaptada als temps de covid-19
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Iter5)
  • L'AECC Lleida segueix 'En Marxa' amb la seva cursa, adaptada als temps de covid-19
  • L'AECC Lleida segueix 'En Marxa' amb la seva cursa, adaptada als temps de covid-19

Davant les mesures adoptades a conseqüència de la covid-19, l'AECC – Catalunya contra el Càncer Lleida i més de 15 Juntes Locals de l'Associació celebren del 25 al 31 d'octubre la Cursa En Marxa d’aquest any amb un nou format més lliure. Totes les persones inscrites podran sortir a caminar, córrer o en bici contra el càncer en el moment que ho desitgin d'aquests dies fent els recorreguts que més els interessi.

L'objectiu principal d'aquesta edició tan diferent serà evitar aglomeracions i poder mantenir les mesures de seguretat en tot moment. A més, pretén ser un moviment social que es realitza per protegir a les persones con càncer enfront del coronavirus, animant-los a quedar-se a casa, recaptar fons per a continuar fent front a la malaltia i afavorir els hàbits de vida saludables a partir de l'exercici físic.

A Lleida ciutat es faran 6 recorreguts per diferents barris on els participants podran fer un recorregut concret durant la setmana. A les diferents poblacions de la demarcació es farà un recorregut orientatiu, marcat per la Junta Local i parlat amb l'ajuntament corresponent. Els recorreguts estaran disponibles tant a la web de la cursa com a les xarxes socials de l'entitat.

A més, a cada recorregut dels diferents municipis participants hi haurà una pancarta on es podrà escriure un missatge de suport als pacients de càncer i familiars i també poder-se fer una foto amb el dorsal i pujar-la a les xarxes socials. Aquesta foto donarà accés a un concurs, on hi haurà diferents premis.

Les inscripcions es realitzaran a través de la pàgina web de la cursa com presencials. A Lleida ciutat, les inscripcions presencials es faran als centres cívics dels diferents barris que hi participen; i a les poblacions lleidatanes, a diferents establiments. Les inscripcions seran a un mínim de 5 euros i és lliurar el dorsal.

A la Plana de Lleida participaran els Alamús, l'Albagés, Alcarràs, Almacelles, Arbeca, Balaguer, les Borges Blanques, Golmés, Juneda, Torrebesses, Sidamon, Torregrossa, Vallfogona i Lleida ciutat, entre altres. I a Pirineus, Vielha, Les, Arties, Salardú, Bossòst, la Vall Fosca, Vilaller, Tremp, el Pont de Suert, la Pobla de Segur i la Seu d'Urgell.

Els diners recaptats seran destinats íntegrament a donar continuïtat a la gratuïtat de les prestacions i serveis que ofereix l'AECC Lleida a pacients de càncer i familiars, que van des d'atenció psicològica, atenció social, orientació medico sanitària, servei de voluntariat i fisioteràpia, tallers d'autocures, accions formatives, orientació i suport i recerca, a les diferents activitats i conferències de prevenció del càncer i foment d'hàbits saludables.

En l'últim any, l'Associació ha atès a més de 2.100 persones entre malalts i familiars; ha organitzat més de 100 conferències de prevenció i d'hàbits saludables, on van participar gairebé unes 12.000 persones. Actualment, l'AECC Lleida té més de 103 delegacions i juntes locals i compta amb 800 voluntaris i 4.100 socis.


Més informació i inscripcions online

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?