L'aeroport d'Alguaire es desconfina

R. RAMÍREZ
21-06-2020
  • L'aeroport d'Alguaire es desconfina

L’aeroport d’Alguaire ha començat a recuperar l’activitat interrompuda fa més de tres mesos amb la declaració de l’estat d’alarma. Una vegada alçades les restriccions a la mobilitat per la crisi sanitària, els vols regulars entre Lleida i Palma tornaran el 3 de juliol. Seran els únics per ara, ja que Air Nostrum ha descartat aquest estiu els avions a Menorca i Eivissa que havia operat d’anys anteriors. Per la seua part, Aeroports de Catalunya ha reprès la contractació d’obres i serveis per afavorir usos industrials.

“La demanda de vols s’ha animat a tot el món, i això permet restablir els de Palma uns dies abans del que havíem previst”, va explicar el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. L’estrena aquesta setmana de l’hangar inflable de l’empresa Buildair és la mostra més visible del retorn a l’activitat de l’aeroport, però no és l’únic. També l’acadèmia BAA Training ha restablert la formació de pilots, i per la seua part personal de la firma Servitec treballa en el manteniment d’avions estacionats. Més enllà d’aquests exemples, projectes que havien quedat interromputs tornen a ser sobre la taula de la Generalitat.

El més nou consisteix a dotar l’aeroport d’un servei d’assistència a terra (handling) per a avions d’ús industrial, que ha sortit a concurs amb un pressupost de licitació de gairebé 150.000 euros per un període de deu mesos i mig. En deu anys de funcionament, Alguaire només l’ha tingut per a l’embarcament i desembarcament de vols de passatgers. A això se suma la contractació en curs d’obres per ampliar la plataforma d’estacionament d’aeronaus, pressupostades en 290.062 euros; i la redacció del projecte per a un nou hangar de reparacions i manteniment d’avions, amb un pressupost de 67.372 euros. Aquests dos contractes esperen adjudicació.

A més llarg termini, la conversió d’Alguaire en un aeroport industrial requerirà canviar la planificació urbanística de les instal·lacions, amb una nova proposta que torna a estar en procés de tramitació ambiental. Preveu ampliar sensiblement la reserva de terra per a hangars i fins i tot un campus per a formació vinculada al sector aeronàutic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?