L’aeroport de la Seu d’Urgell es converteix també en taller d’avions de fins a deu places

X. RODRÍGUEZ / C. SANS
12-01-2018
  • L’aeroport de la Seu d’Urgell es converteix també en taller d’avions de fins a deu places

L’aeroport de la Seu d’Urgell acull un centre de manteniment d’avions, on actualment reparen tres aeronaus i està previst que n’arribin dos més, segons va explicar ahir Manel Campos, usuari del taller de Servicios Aéreos del Pirineo S.L., l’empresa propietària de l’hangar on es reparen avions de pistó i de turbina que poden arribar a tenir fins a 10 places. A les instal·lacions de la firma treballen tres mecànics i un enginyer i han rebut aeronaus de Portugal, França i Espanya. Segons Campos, el taller va obrir les portes fa uns sis mesos i aquest seria el primer d’aquestes característiques al Pirineu. D’aquesta manera, l’aeroport de l’Alt Urgell suma una nova activitat. Fins ara, funcionaven aerotaxis, escoles de vol i transport sanitari.

Val a recordar que l’aeroport d’Alguaire compta amb una firma que ofereix estacionament i manteniment per a avions. Una aeronau de Romania va estrenar les seues instal·lacions al desembre.

D’altra banda, des del departament de Territori van informar que l’aeroport de la Seu va acollir durant el 2017 3.642 operacions, 56 més que fa dos anys, quan van ser 3.586. El creixement es justifica amb l’augment de l’aviació comercial (serveis d’aerotaxis), que entre el gener i el novembre van sumar 165 serveis davant els 26 del mateix període del 2016.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?