L’Albi organitza la setena edició de la Fira dels Caragols

REDACCIÓ
Publicat: 
30-03-2023
Actualitzat: 30-03-2023 13:03
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’Albi organitza la setena edició de la Fira dels Caragols
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida
  • L’Albi organitza la setena edició de la Fira dels Caragols
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

El diputat Eloi Bergós; l’alcaldessa de l’Albi, Anna Feliu, i el gerent de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL), Jesús Bometón, han participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la Fira dels Caragols 2023. 7a FirAlbi, que se celebrarà pel casc antic del municipi de l’Albi diumenge, dia 2 d’abril, que comptarà amb prop de 60 parades, i que repartirà prop de 300 tapes de caragols en una jornada en la qual s’esperen uns 2.000 visitants.

Anna Feliu ha recordat que la fira porta aquest nom “perquè als habitants de l’Albi se’ns diu caragols, i vam voler donar sentit i valor a aquest producte gastronòmic de les nostres terres organitzant una fira d’aquest tipus”.

Els visitants podran gaudir de productes locals i de proximitat, amb una exposició de maquinària agrícola local i un esmorzar, ofert pel club de patinatge de la localitat, que donarà el tret de sortida a la jornada.

La inauguració de la fira anirà a càrrec de la xef Carme Ruscalleda que, a més, oferirà una xerrada sobre caragols.

Paral·lelament, i com ja s’ha fet en anteriors edicions, s’oferirà una degustació de tapes de caragols a la gormanda, a càrrec de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida al preu de 5 €. La recaptació anirà íntegrament destinada a l’associació de Belles Arts per a la promoció del patrimoni local, i en aquest cas concret per a la restauració de la Font Quadrada, del segle XIX. Bometón ha explicat que portaran dos paelles grans on es cuinaran uns 50 quilos de caragols.

Caragolada solidària de la Fecoll per rehabilitar la Font Quadrada de L’Albi
Peu de foto: 
Caragolada solidària de la Fecoll a L’Albi (2022). FOTO: Fecoll

Per altra banda, seguirà present la figura artística en forma de caragol, cedida per la FECOLL en la seva tercera participació en aquesta fira, plantejada com un agermanament.

Eloi Bergós, de la seva banda, ha reivindicat les activitats firals dels pobles “perquè és una explicació a la gent del que es fa al territori, que ensenya els nostres pobles”.

Comparteix

També t'interessarà