⏯️ L'alcalde d'Alòs de Balaguer demana més coordinació per fer front a l'incendi de Baldomar

ACN
Publicat: 
18-06-2022
Actualitzat: 18-06-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ L'alcalde d'Alòs de Balaguer demana més coordinació per fer front a l'incendi de Baldomar
    Peu de foto: 
    Anna Berga (ACN)

L'alcalde d'Alòs de Balaguer (Noguera), Lluís Soldevila, demana més coordinació per fer front a l'incendi de Baldomar, a Artesa de Segre. "Sabem que la nostra zona no és prioritària però hi ha una mica de descoordinació i ho he comentat a la reunió d'aquest matí, no per criticar sinó per millorar", assegura. L'alcalde recorda que els veïns poden ajudar als equips d'emergència i s'ofereixen per fer-ho. Alòs de Balaguer té 5.000 hectàrees, explica Soldevila, que lamenta que el foc va arribar a 15 metres d'algunes cases i que les conseqüències del foc són "terribles" a nivell sentimental i econòmic.

Soldevila recorda que l'incendi es va estendre cap a Alòs de Balaguer a causa del vent i destaca la ràpida d'actuació dels veïns que amb tractors i l'ajuda de les ADF van aconseguir aturar el foc fins que van arribar els Bombers. "Nosaltres -els veïns- podem ajudar als que en saben. Som conscients que hi ha més incendis, però amb els efectius que hi ha aquí, es podria millorar la resposta", opina l'alcalde d'Alòs de Balaguer.

Bombers destaquen que treballen "en grans eixos de confinament"

Preguntat per aquesta "descoordinació" que assenyalava Soldevila, el cap de suport de Bombers, Miquel López, ha destacat que cal entendre que el cos treballa en "grans eixos de confinament, que vol dir que el foc es pot fer gran i saltar d'una pista a una altra sempre dins d'un perímetre concret. Tot i això, ha remarcat que els mitjans que treballen a la zona tenen la directriu d'evitar que les flames entrin al nucli urbà. "Estem fincat recursos perquè no hi hagi danys en persones ni en béns", ha assenyalat.

Comparteix

També t'interessarà