L’alcalde de Cervera “normalitzarà” la relació amb el bisbe de Solsona

REDACCIÓ
24-06-2019
  • L’alcalde de Cervera “normalitzarà” la relació amb el bisbe de Solsona

El nou alcalde de Cervera, Ramon Augé (JxCat), buscarà “normalitzar” les relacions de l’ajuntament amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell, després que el ple de la Paeria el declarés persona no grata l’any 2017 arran d’un article contrari al matrimoni homosexual. Augé va puntualitzar que no pot retirar directament aquesta declaració, sinó que hauria d’acordar-ho el ple i que això és una cosa que per ara no s’han plantejat fer.

Arran de la declaració de persona no grata, el bisbe va perdre la rellevància institucional amb què comptava en alguns actes de la capital de la Segarra. La situació va donar peu a escenes com el bisbe i l’exalcalde, Ramon Royes asseient-se en seients separats entre si al cant de les Completes. Augé va subratllar que, malgrat que el consistori busqui ara normalitzar les relacions amb el bisbat, la Paeria de Cervera defensa els drets del col·lectiu LGBTI. Una altra moció destacada durant el mandat anterior va ser la que va demanar a la princesa Elionor que renunciés al títol de comtessa de Cervera, una cosa que la Casa Reial va rebutjar.

La configuració del nou govern municipal s’haurà de decidir la setmana vinent, quan està previst el ple per aprovar el nou cartipàs de la Paeria. Augé va afirmar que encara segueixen les converses amb els dos grups municipals que van donar suport a la seua investidura com a alcalde, Solucions i Futur i el PSC. Arran de la polèmica per l’acord que va deixar ERC a l’oposició i les crítiques per haver pactat amb els socialistes, Augé va afirmar que els edils d’aquesta formació a Cervera estan a favor d’alliberar els presos independentistes i del lliure retorn dels que són a l’estranger.

Comparteix

També t'interessarà