L’alcalde dels Plans de Sió deixa el PDeCAT a la Segarra

X. SANTESMASSES
02-05-2018
  • L’alcalde dels Plans de Sió deixa el PDeCAT a la Segarra

L’alcalde dels Plans de Sió, Xavier Pintó, preveu deixar avui el grup del PDeCAT al consell de la Segarra i es convertirà en conseller no adscrit. Pintó va assumir l’alcaldia el 2015 com a número u de la llista de CiU i va substituir l’històric edil convergent Adrià Marquilles (que durant l’anterior mandat va presidir el consell). Amb la mateixa formació, Pintó va entrar a formar part del ple del consell comarcal, on amb 8 consellers és el principal partit de l’oposició. El govern comarcal és d’ERC amb el suport de Progrés Municipal, Mes i Inse. Xavier Pintó no ha amagat en l’actual mandat la seua proximitat amb ERC i el seu suport a les seues propostes. De fet, actualment ja milita en aquesta formació, la qual cosa converteix en inviable la seua pertinença al grup del PDeCAT. La formació quedarà ara igualada en consellers amb ERC, amb set cada un. A l’ajuntament dels Plans de Sió governa la llista del PDeCAT, si bé Pintó és independent.

D’altra banda, el conseller Francesc Sabanés, alcalde de Ribera d’Ondara, renunciarà al càrrec després de ser nomenat diputat provincial i el seu lloc l’ocuparà el regidor de Cultura de Massoteres, Ramon Villorbina. Així mateix, el consell de la Segarra debatrà avui la renovació del servei de residus a GBI, l’única empresa licitant. La nova proposta estableix una concessió per a 8 anys prorrogable a 10 a un preu d’1,4 milions d’euros anuals.

El consell controlarà la gestió de residus a cases i empreses

El consell de la Segarra impulsarà un concurs per encarregar un servei comarcal de control de la gestió de residus per part de veïns i empreses. Això permetrà que el cost del servei sigui individualitzat per a cada casa i indústria en funció de com duguin a terme la selecció de residus. Per al president del consell, Xavier Casoliva, una millor recollida selectiva permetrà ampliar la vida de l’abocador comarcal i reduir el cost del cànon de residus que és de 35,6 euros per cada toneleda dipositada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...