L'Algerri-Balaguer podrà regar les 4.000 hectàrees afectades pel robatori

MARÍA MOLINA
11-02-2021
  • L'Algerri-Balaguer podrà regar el dia 23 les 4.000 hectàrees afectades pel robatori

Les obres per reparar les vuit bombes de l’estació de bombatge de l’Algerri-Balaguer a Castelló de Farfanya començaran la setmana vinent, després del robatori de cable que va deixar sense reg més de 4.000 hectàrees. Per això, la comunitat de regants col·locarà càmeres i alarmes a les tres estacions del bombatge de Castelló de Farfanya, Algerri i Ivars de Noguera. Segons el president de la comunitat de regants, Carles Gra, s’està muntant el nou cablatge elèctric que s’instal·larà a partir de mitjans d’aquest mes a l’estació, ja que ha d’estar a punt per al dia 23.Gra va indicar que, encara que la campanya de regadiu comença oficialment el 19 de març, les basses estan plenes i ja reben peticions per regar i per subministrar diverses granges. El muntatge es farà amb fil de coure, després de rebutjar l’alumini al tenir una pitjor conductivitat. 

A primers d’aquest mes un grup de desconeguts va entrar a l’estació i va robar més de 1.600 metres de cable de coure. La va deixar fora de servei, atès que va deixar sense connexió tot el sistema elèctric. Segons Gra, els danys ascendeixen, per ara, a més de 40.000 euros, que proveeixen més de 4.000 hectàrees de Menàrguens, Torrelameu, Castelló de Farfanya i Balaguer

Els Mossos van obrir una investigació i han constatat que els autors van utilitzar una serra radial per tallar els cables. Generalment, aquest material es ven al mercat negre, va assenyalar Gra, ja que en l’actualitat s’arriba a pagar fins a sis euros per cada quilo de coure. No és la primera vegada que es registren robatoris a l’Algerri- Balaguer; de fet  aquesta mateixa comunitat de regants ja va denunciar la sostracció d’hidrants en diversos camps fa uns tres anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?