SEGREcom
19-05-2014
Actualitzat: 19-05-2014 12:00
  • L'Alpicat pot somiar

L'Alpicat va sumar ahir tres punts transcendentals que li permeten continuar somiant amb la salvació, una jornada més, després de vèncer l'EFAC, 2-0, en un dels duels lleidatans de la jornada 32 al grup II de la Primera Catalana. Els de Sergi Vela havien de guanyar el seu partit per continuar optant a la salvació en les dos jornades que resten de campionat, i així ho van fer, en un enfrontament en el qual els porters van ser els autèntics protagonistes gràcies a les parades, que van evitar que el marcador fos més voluminós a favor d'uns o d'altres.

L'EFAC, que fa cinc jornades que no guanya i ha sumat només un empat, està situat a la zona tranquil·la de la classificació, és setè amb 44 punts, mentre que l'Alpicat és últim amb 33, els mateixos que el Jesús i Maria i tres menys que el Vista Alegre i el Marianao Poble.

Els lleidatans necessiten guanyar la setmana que ve el seu partit contra el Catllar i esperar la resta dels resultats perquè, fins i tot amb una victòria, podrien perdre la categoria i quedar-se sense res a fer en l'última jornada a casa.

El partit va estar molt igualat en els primers minuts de la primera part i no hi va haver ocasions per a cap dels dos equips. A partir del quart d'hora de joc, la situació va canviar radicalment. Els locals es van estirar i van començar a tenir ocasions clares de gol, que no es van materialitzar gràcies a la gran actuació de Ballesteros. Al minut 16, el porter de l'EFAC va enviar a córner un xut de Garriga, mentre que al 20 va ser el pal el que va impedir el gol local. La resposta de l'EFAC no es va fer esperar i Raya va tenir a les seues botes el primer gol de la jornada matinal, encara que en aquesta ocasió va ser Santi qui es va lluir.

El primer gol del matx va arribar al minut 35, quan Gomà va tallar una pilota al centre del camp i la va passar a Vendrell, que va batre Ballesteros de vaselina (1-0).

D'aquí al final del primer temps, l'Alpicat va tenir un parell d'ocasions més, que Ballesteros va rebutjar, mentre que Santi va impedir que Raya fes el primer gol per al seu equip.

A la segona part, la situació va canviar perquè l'Almacelles va aconseguir el control del partit i, a més, els jugadors d'Alberto Gallego es van mostrar més forts físicament que els locals, enfonsats per l'esforç que havien fet en el primer temps.

Al minut 67, Tornero, que havia substituït Santi al descans, va cometre penal sobre Dani Redondo però la pena màxima llançada per Xavi Gràcia va anar al pal i va sortir fora a posteriori, impedint als visitants empatar. L'EFAC no es va rendir i va pressionar encara més un Alpicat que es defensava, conscient del que li anava en la victòria. I quan més pressionava l'EFAC va arribar el 2-0, obra també de Vendrell. Carrió la va passar a Garasa a la banda que, al seu torn, va centrar perquè Vendrell fes pujar el segon gol del partit a favor dels locals. Era el minut 84 i hi va haver poques coses més al partit, encara que Ballesteros va tenir una altra oportunitat per lluir-se a l'impedir un altre gol dels locals al tall del final.