L’Alt Urgell exigeix davant el president del Parlament invertir en línies elèctriques

REDACCIÓ
23-02-2018
  • L’Alt Urgell exigeix davant el president del Parlament invertir en línies elèctriques

Els ajuntaments de l’Alt Urgell afectats per apagades de fins a tres dies durant el temporal de neu a començaments d’aquest mes van reclamar ahir més inversió per renovar i mantenir les línies elèctriques de la comarca, després de constatar que algunes instal·lacions tenen més de seixanta anys d’antiguitat. Alcaldes i consell comarcal van exposar aquesta reivindicació davant del president del Parlament, Roger Torrent, que va visitar la Seu d’Urgell per conèixer les incidències que va ocasionar el temporal.

Torrent va apuntar que la Cambra catalana pot legislar a favor dels municipis de muntanya, però va insistir en la necessitat de formar un nou govern i “deixar enrere el 155” per poder actuar de forma efectiva davant d’aquests problemes. “He vingut perquè no pot fer-ho encara el Govern”, va assenyalar Torrent, que va apuntar, tanmateix, que el Parlament recuperarà iniciatives a favor del Pirineu que van decaure amb la convocatòria d’eleccions del 21-D, i va citar en aquest sentit la llei de Muntanya, la de Governs Locals i la de Territori. “És un repte de país assegurar les mateixes condicions, facilitats, drets i oportunitats a tots els ciutadans”, va recalcar.

A la reunió van assistir el president del consell, Jesús Fierro; l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; i representants d’ajuntaments afectats pel temporal: Alàs i Cerc, Arsèguel, Coll de Nargó, Oliana i Bellver (a la Cerdanya lleidatana), entre d’altres. “Hi ha un dèficit d’inversió brutal a les línies elèctriques”, va afirmar Fierro. L’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, va destacar que el cost de retirar la neu suposa una forta càrrega per a les arques municipals i va apuntar que el pas de maquinària ha deteriorat camins locals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next