L'Alta Ribagorça promou accions de sensibilització mediambiental entre l'alumnat d’ESO

REDACCIÓ
07-03-2021
  • L'Alta Ribagorça promou accions de sensibilització mediambiental entre l'alumnat d’ESO
  • L'Alta Ribagorça promou accions de sensibilització mediambiental entre l'alumnat d’ESO
  • L'Alta Ribagorça promou accions de sensibilització mediambiental entre l'alumnat d’ESO

Com gestionar els residus a casa o què podem fer per millorar-ho són algunes de les xerrades que s'han realitzat a la seu i dependències del Consell Comarcal, acompanyades d'accions més directes com la recollida de residus per diferents zones del nucli del Pont de Suert o la revisió de papereres i contenidors per veure què s'aboca. Els alumnes han hagut de fer una valoració i seguiment dels mateixos residus que han anat generant al cap de les dues setmanes, fet que ha generat debat i reflexió i s'ha acompanyat amb el visionament del documental "Illes de plàstic als oceans". Les xerrades s’han realitzat.

La presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta, ha explicat la importància de col·laborar conjuntament amb els centres educatius per transmetre la necessitat de seguir treballant en la reducció dels residus entre les generacions més joves i ha recordat les xifres dels últims resultats de recollida de residus a les comarques de Lleida, que situaven l'Alta Ribagorça com la comarca amb millor percentatge en recollida de paper-cartó i amb un 47% en els percentatges de la recollida selectiva.

Totes aquestes activitats s'emmarquen dins el programa "Servei Comunitari" promogut pel departament d'Educació i dirigit a l'alumnat de secundària obligatòria. Es tracta d'una acció educativa, en el marc del currículum obligatori, que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?