L’AMPA de l’Escola Manuel Ortiz i Castelló de Juneda estrena Club de Lectura per a famílies

REDACCIÓ
Publicat: 
23-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’AMPA de l’Escola Manuel Ortiz i Castelló de Juneda estrena Club de Lectura per a famílies
    Peu de foto: 
    REDACCIÓ

Aquest divendres 21 d’abril s’ha celebrat a Juneda la sessió inaugural del primer Club de Lectura per a famílies i docents, organitzat i conduït per l’AMPA de l’Escola Manuel Ortiz i Castelló.

El Club de Lectura, que tindrà continuïtat i se celebrarà cada dos mesos, s’ha iniciat amb una lectura clàssica: La caputxeta vermella, una adaptació molt propera a la versió original de Charles Perrault, escrita per Beatrix Potter i il·lustrada per Helen Oxenbury, dues autores que també s’emmarquen com a clàssiques en el panorama de la literatura infantil i juvenil.  

Els i les participants, que de moment ja són dotze, han conversat sobre la funció dels contes clàssics, les particularitats d’aquesta versió i l’experiència de lectura amb les seves filles i fills, que indirectament, a través de la lectura familiar, també n’han estat partícips.  

“Volem que l’AMPA de la nostra escola continuï aportant activitats de valor per a la comunitat educativa, com ha fet fins ara, i hem pensat que un Club de Lectura seria una ocasió idònia per connectar famílies, compartir el gust per llegir i fer nous descobriments enriquidors per a tots plegats”, ha explicat el seu president, Joan Solé.

Els membres del nou Club de Lectura ja s’han emplaçat per a la pròxima sessió, que tindrà lloc durant el mes de juny, amb l’encàrrec de llegir una novel·la gràfica titulada Las Varamillas, de l’autora d’origen francès Camille Jourdy.

“Per fer més accessible el Club, hem treballat amb la complicitat de la Biblioteca Joan Duch, des de la qual proporcionen les lectures en préstec a les famílies i ens n’ofereixen els seus espais. Pensem que d’aquesta manera també contribuïm a connectar escola, famílies i biblioteca com a camps base per a la cultura i l’aprenentatge compartits per als infants i les seves famílies”, conclou Solé.

Comparteix

També t'interessarà