L''Anatomia d'un genocidi', en una conferència simultània a 40 universitats de l'Estat

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
10-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L''Anatomia d'un genocidi', en una conferència simultània a 40 universitats de l'Estat
    Peu de foto: 
    Francesca Albanese. FOTO: @UN_SPExperts

L'informe "Anatomia d'un genocidi" presentat per la relatora especial de les Nacions Unides, Francesca Albanese, ha provocat una onada de preocupació pel seu contundent assaig sobre la situació dels drets humans als territoris palestins ocupats des de 1967. Albanese destaca que "s'ha assolit el llindar que posa de manifest la comissió del delicte de genocidi contra els palestins a Gaza", subratllant la magnitud de l'assalt d'Israel, les condicions de vida destructives infligides i la retòrica deshumanitzant dels alts càrrecs militars i governamentals israelians.

L'informe, presentat al Consell de Drets Humans de l'ONU el passat 26 de març, denuncia que el genocidi d'Israel és una etapa més en un procés colonial que dura més de 70 anys, amb la comunitat internacional permetent-ho, ja sigui per inacció o complicitat.

Aquesta és el tema central de la conferència d'Albanese titulada "La Universitat contra el genocidi", que s'ha retransmès avui en streaming des de 50 sales de 40 universitats arreu de l'Estat. La Universitat de Lleida (UdL) ha estat una d'elles, amb l'acte presentat per Núria Camps, vicerectora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació.

La conferència, organitzada per la Red Universitaria por Palestina, aborda la situació a Gaza i Cisjordània des de la perspectiva del Dret Internacional, amb l'objectiu de fomentar el debat sobre com actuar davant d'aquesta crisi. S'insta als universitaris a exigir a la Conferència de Rectors de les Universitats espanyoles i al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats la revisió o suspensió dels acords amb empreses i institucions israelianes fins que es posin fi a les violacions del dret internacional.

Comparteix

També t'interessarà