L'Aquelarre incendia Cervera

X. Santesmasses
31-08-2015
  • L'Aquelarre incendia Cervera

Els elements ornamentals identificatius del Carreró de les Bruixes: la bruixa, el gat negre, les cartes i el rellotge, la mà i la creu, el sol i la lluna i el calder, van ser aquest any el fil conductor de l'Aquelarre de Cervera, una festa que va atapeir de públic el centre històric de la capital de la Segarra des de la tarda de dissabte i fins a altes hores de la matinada d'ahir diumenge. Així, el protagonisme de les bruixes ja es va fer patent des del primer acte tradicional de la nit, l'encesa de la Universitat. Va començar amb l'aparició d'una bruixa que va lliscar des de 20 metres fins a la Univesitat, mentre que el Centre Excursionista va dur a terme la crema a càrrec d'uns escaladors vestits de roig que van lliscar per les façanes de l'històric edifici. Després van aparèixer els diables -Carranquers, Diables de Cambrils i el Drac de Centelles-, en total un centenar d'efectius que durant la nit van cremar 380 quilos de pólvora, unes 9.000 carretilles.

L'espectacle culminant de la festa, a Cal Racó, va ser dirigit aquest any pel Grup Escènic del Patronat de la Passió (GREPP), que d'aquesta forma va celebrar el seu 25 aniversari. Va tenir un fil argumental potent en forma d'orgia amb una vintena de bruixots i bruixes en un escenari de 10 metres d'alçària que va agradar al nombrós públic. L'escenografia va anar a càrrec de l'exdirector de FiraTàrrega Gerard Corbella i la direcció, de Joan Ninot i Gemma Palà. La nit va culminar amb la tradicional Escorreguda del Mascle Cabró i el Foqueral a càrrec dels diables. Aquest any l'espectacle va recuperar la música en directe amb el grup local Casus Belli, que va oferir de forma virtuosa i elegant clàssics de la música rock.

En el muntatge escènic van participar seixanta components del grup teatral GREPP, als quals cal sumar la participació d'uns altres 300 membres de la resta de col·lectius de la cultura popular de Cervera, que tradicionalment participen en aquest esdeveniment nascut fa 37 anys al Carreró de les Bruixes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta