L'Arnau atén tres infarts greus en horari nocturn

SEGREcom
Publicat: 
24-02-2015
Actualitzat: 24-02-2015 9:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Arnau atén tres infarts greus en horari nocturn

Des que es va ampliar el servei d'Hemodinàmica de l'Arnau de Vilanova a 24 hores fa una setmana, la unitat ha atès tres pacients amb un infart agut de miocardi que requerien una angioplàstia primària en horari nocturn. En total, han passat per Hemodinàmica nou pacients. El cap de Cardiologia de l'hospital, Fernando Worner, va afirmar a Lleida Televisió que "per estrenar-nos ha sigut una mica més del que s'esperava. Tenim calculat que en horari nocturn es puguin produir uns 80 o 90 (casos) a l'any. Amb tres a la setmana serien molts més, però és un temps molt curt i no té cap tipus de valor".

Abans, la unitat tancava a les 20.00 hores i a partir d'aquella hora els pacients eren enviats a Barcelona. Worner va remarcar que amb l'extensió de l'horari "per al pacient el primer avantatge és poder ser assistit in situ a prop de casa i els seus familiars i sense haver de sotmetre's a un trasllat a 160 quilòmetres. I guanyar una mica de temps és favorable des del punt de vista mèdic". "És un repte molt atractiu posar-nos a nivell de la cardiologia moderna de tots els hospitals del món", va subratllar. El torn nocturn és cobert amb guàrdies localitzades a càrrec dels 4 hemodinamistes i 5 infermeres.

D'altra banda, avui està previst a la sala de graus de la facultat de Medicina de la UdL la IV Jornada de Cardiologia en Atenció Primària de Ponent, que abordarà patologies com la fibril·lació auricular i la insuficiència cardíaca. Es mostraran protocols de treball efectuats de forma conjunta pels professionals de Cardiologia i els d'atenció primària en fibril·lació auricular i s'explicarà el circuit de diagnòstic, tractament i seguiment de pacients amb aquesta patologia des que són atesos a la consulta del metge de capçalera fins a la Unitat d'Insuficiència Cardíaca.

jornada

Medicina de la UdL acull avui una jornada sobre cardiologia en l'atenció primària

Comparteix

També t'interessarà